Haberler

Artık O Bir Şampiyon!

Güncelleme:

Ve NBA'de 2011-2012 sezonu Miami Heat'in şampiyonluğu ile sona erdi.

Ve NBA'de 2011-2012 sezonu Miami Heat'in şampiyonluğu ile sona erdi. 2 sene önce şampiyonluk yüzüğünü takabilmek adına Florida'ya gelen Lebron James, ligdeki 9. sezonunda yüzüğü parmağına geçirerek kariyerinin ilk şampiyonluğunu kazandı. Lige adım attığı günden beri Micheal Jordan ile kıyaslanan fakat final maçlarının kader anlarında sorumluluk almadığı için sıklıkla eleştirilen Lebron James, 2012 finallerinde ortaya koyduğu performansla eleştirilere yanıtını vermiş oldu. Normal sezonun en değerli oyuncusu olan James, final serisinde de 28.6 sayı 9 ribaund ve 5.8 asistlik bir performans ortaya koyarak serinin en değerli ismi olmayı başardı.

DEVLERE TOSLADI 2003 yılında şimdiki takım arkadaşları olan Dwayne Wade ve Chris Bosh ile birlikte lige 1 numaralı draft seçimi olarak adım atan Lebron James, kariyerinin ilk 7 yılında Cleveland Cavaliers forması giydi. Cavaliers ile ilk iki sezon play-off bile yapamayan James, üçüncü sezonunda ilk kez play-off oynama başarısı gösterdi. Cavaliers ile ard arda 5 sene play-off oynayan Lebron'un önüne hep Doğu Konferansı'nın ligde hegamonya kuran takımları çıktı. İlk play-off macerasında konferans yarı finalinde Detroit Pistons engeline takılan yıldız basketbolcu, ikinci senesinde Cavaliers'ı 15 sene aradan sonra Konferans Finalleri'ne taşımayı başardı. Fakat 2006-2007'de de bir önceki sezon olduğu gibi Detroit Pistons engeline takılarak NBA Finalleri'ne çıkamadı. Detroit Pistons'ın dağılıp lig üzerindeki etkisini kaybetmesiyle beraber, Doğu Konferansı'nın en iddialı takımlarından biri haline gelen James önderliğindeki Cleveland Cavaliers bu kez başka bir efsane takıma tosladı. Paul Pierce, Kevin Garnett ve Ray Allen gibi üç süper yıldızı bünyesinde toplayan Celtics, lige ağırlığını koydu ve şampiyon olduğu sene konferans yarı final serisinde Lebron James'i evine yollayan bu kez onlar oldu.

BU KEZ ORLANDO Cleveland Cavaliers ile sorunlar yaşamaya başlayan ve birlikte oynadığı oyuncuların kalitesizliğinden şikayet eden Lebron'un takımı ile yavaştan bağlarını kopartan seri ise 2009-2010 sezonu Doğu Konferansı finalinde oynanan Orlando Magic serisi oldu. Hidayet ve Howard'lı Orlando'ya boyun eğmek zorunda kalan Lebron, Amerikan kamuoyundan büyük eleştiriler almaya başladı. Jordan benzetmesinin altında ezilen yıldız basketbolcu, bir sonraki sezon tekrar Celtics engeline takılınca yuvadan uçma kararı aldı. 2009-2010 sezonu sonunda Cavs ile olan sözleşmesi sona eren James, büyük tartışma yaratan kararını bir canlı yayında açıkladı. Ligin All Star oyuncuları Dwayne Wade ve Chris Bosh ile Miami'de toplanacaklarını açıklayan James'in bu kararı bir çok kesimden farklı tepkiler aldı. Kimileri Lebron'un asla Jordan seviyesine ulaşamayacağını, zaten kendi başına şampiyonluk kazanamayacağını kabul ettiğini iddia ederken; kimileri Lebron'un kendisini şampiyonluğa bir adım daha yaklaştıran bu kararını mantıklı buldu.

YÜZÜĞÜN ADRESİ; FLORİDA Miami'deki ilk yılında işler hiç de beklediği gibi gitmeyen Lebron James, kariyerinde ilk kez NBA Finali'ne ulaşmayı başardı. Fakat bu kez önlerindeki engel, kariyerinin sonuna gelmiş fakat şampiyonluk kazanamamış isimlerdi. Dirk Nowitzki, Jason Kidd ve Jason Terry gibi isimlerden oluşan Dallas Mavericks final serisinde Alman yıldızın muhteşem oyunuyla Lebron ve arkadaşlarını adeta perişan etti. Lebron James ve arkadaşları belki de Miami'deki son denemelerinde ise sonunda başarıya ulaştılar. Indiana Pacers serisinde tökezleyen ve Chris Bosh'u kaybeden Miami Heat bu turu geçerek güven tazeledi. Ardından gelen Philadephia 76ers serisinde de ortaya karakter koyan Lebron James ve arkadaşları, isimlerini konferans finaline yazdırdılar. Konferans finalinde Celtics karşısında seriyi gitti denilen yerden çeviren ve 7 maça uzayan seriyi 4-3 kazanan Lebron James, hem adını bir kez daha NBA Finali'ne yazdırdı hem de Celtics ile önceki yıllardan kalan hesabı kapattı. Finale kaybetmeye gelmediği belli olan Lebron, Oklahoma karşısında serinin ilk maçını kaybettiklerinde kafalarda oluşan soru işaretlerini sonraki dört maçta oynadığı oyunla sahadan sildi. Sahaya inanılmaz bir karakter koyan ve durdurulamaz bir görüntü çizen Lebron James ilk şampiyonluk yüzüğünü de parmağına geçirdi; hem de Michael Jordan'ın ilk yüzüğü aldığı yaşta...

Kaynak: Sporx.com / Spor

Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title