Haberler

Ahmet Nur Çebi: "Takım mağlubiyet aldı diye Beşiktaş başkanlığından vazgeçmem"

Güncelleme:

- Ahmet Nur Çebi: "Takım mağlubiyet aldı diye Beşiktaş başkanlığından vazgeçmem" Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi: "Ekibime, hocama ve yönetimime güveniyorum" "Hep beraber Türk futbolunun marka değerini yukarı çekmemiz gerekiyor" "Play-off olursa 'evet' deriz" "Şenol Güneş ile Salih Uçan...

- Ahmet Nur Çebi : "Takım mağlubiyet aldı diye Beşiktaş başkanlığından vazgeçmem"

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi :

"Ekibime, hocama ve yönetimime güveniyorum"

"Hep beraber Türk futbolunun marka değerini yukarı çekmemiz gerekiyor"

"Play-off olursa 'evet' deriz"

"Şenol Güneş ile Salih Uçan arasında baba-oğul ilişkisi var"

İSTANBUL - Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Adana Demirspor'a karşı alınan 4-2'lik mağlubiyetin ardından yaptığı açıklamada, "Ben takım mağlubiyet aldı diye Beşiktaş başkanlığından vazgeçmem. Bizler bir aileyiz. Acı günde, zor günde, kötü günde, iyi günde beraber olmayı başardığımızı herkese göstermek zorundayız" dedi.

Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi, Beşiktaş Stadyumu'nda düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Trendyol Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında dün Adana Demirspor'a karşı alınan 4-2'lik mağlubiyet hakkında konuşan Başkan Çebi, "Dünkü maç çok tatsız bir maçtı. Camia üzüldü, taraftarlar üzüldü. Onlar üzülünce ben de üzüldüm ama futbolun içerisinde bunlar vardır. 120 yıllık kulübüz, neler yaşandı ama birlik ve beraberlik içerisinde olursak, sabır gösterirsek, takımımızın çok güçlü bir şekilde sezon sonu hedefe ulaşacağından benim hiç şüphem yok. Her maçın sonunda maçın skoruna göre alkış ve ya eleştiri bence doğru değil. Birlik ve beraberlik içerisinde olalım, sabır gösterelim. Ben takımıma, ekibime, hocama güveniyorum. Yaşanmış olanı bir kaza olarak kabul edelim, önümüze bakalım. Ben takım mağlubiyet aldı diye Beşiktaş başkanlığından vazgeçmem. Bizler bir aileyiz. Acı günde, zor günde, kötü günde, iyi günde beraber olmayı başardığımızı herkese göstermek zorundayız" ifadelerini kullandı.

"Ekibime, hocama ve yönetimime güveniyorum"

Ligin daha başında olduklarını ve günlük sonuçlarla takımı değerlendirmemek gerektiğini belirten Çebi, "Ligin daha başındayız. Daha önümüzde onlarca maç var. Maçların nasıl biteceğini biliyor gibi davranmayı da doğru bulmuyorum. Ben ekibime, hocama ve yönetimime güveniyorum. Her maçın sonucuna göre hareket edersek camia olarak, takımın üzerinde gerginlikten başka hiçbir şey oluşturmayız. Sabırla beklemelerini istiyorum kendilerinden. Ben de olsam aynı şekilde hareket ederim ama ben başkan olarak bu takımla, bu hocayla bu işin içinden çıkabileceğimi, şampiyonluk hedefiyle sezon sonuna kadar hareket edeceğimizi ifade etmek istiyorum. Pandemi döneminde bu takımdan bir şey olmaz denildiğinde 4 kupayı bu müzeye biz getirdik. Günlük ve anlık sonuçlarla hocanın, takımın ve yönetimin yıpratılmaması gerektiğini, bunun kimseye faydasının olmayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"Hep beraber Türk futbolunun marka değerini yukarı çekmemiz gerekiyor"

Yayın gelirlerinin yükseltilmesi için hep beraber hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Ahmet Nur Çebi, "Yayın gelirlerinin düşmesinin sebebi Türk futbolunun bence her kesiminde doğru idare edilmediğinden kaynaklanıyor. Bu işte TFF'ye yüklenmek doğru değil. Eğer bir değer düşüyorsa bunu bir veya iki kişiye bağlamak doğru olmaz. ya hep beraber bunu yukarıya çıkaracağız, ya da hep beraber biraz daha aşağı gitmeye devam edeceğiz. Biz aşağıya gittiğimiz müddetçe de yayın gelirleri de düşecektir. Bunu tersine çevirmemiz gerekiyor. Futbolun çok önemli olduğunu bütün dünya kabul ediyor. Herkes bunu önemsiyor ama biz daha hala değerini yeteri kadar anlayabilmiş değiliz. Altyapı, sporcular, hakemler, bunların hepsi çok uzun bir süreç. El birliğiyle hep beraber Türk futbolunun marka değerini yukarı çekmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

"Play-off olursa 'evet' deriz"

'Sezon sonunda play-off sistemi olmalı mı?' sorusuna ise Başkan Çebi, "Play-off bütün kulüplerin ortak alacağı bir karar. Eğer ortak bir karar çıkarsa biz play-off oynansın deriz. O da bir keyiftir, bir gelirdir. Ben önemsiyorum, olursa evet deriz. Bu sezon da olursa evet deriz. Destek veririz. Top oynamaktan, mücadele etmekten kaçmak gereksiz. Oynanacak her fazla oyun taraftara keyif vereceği için biz bunu destekleyici oluruz" yanıtını verdi.

"Amatör branşların gereken değeri görmesi lazım"

Siyah-beyazlı kulübün başkanı, futbol dışındaki branşların hak ettiği değeri görmediğini de aktararak, "Futbol diğer branşların çok üzerinde. Dün biz hentbolda bir kupa aldık ama bu hiçbir zaman gündeme gelmiyor. İnsanları oralara yöneltmek lazım. Bütün amatör faaliyetlerimizin hepsine sponsor bulduğumuzu ve sponsor desteği ile bu kulübe yük olmayacak şekilde yürümelerini sağladığımızı ifade etmiştim. O branşların da hak ettiği değeri görmesi lazım" şeklinde konuştu.

"Şenol Güneş ile Salih Uçan arasında baba-oğul ilişkisi var"

Adana Demirspor maçının ardında Teknik Direktör Şenol Güneş ile Salih Uçan arasında yaşanan olayın art niyetli olamadığının altını çizen Başkan Çebi, "Maç bitmiş, kaybetmek acı bir şeydir. O süreç içerisinde bütün sinirler gergin. Futbolcumuz Salih Uçan'la hocamız Şenol Güneş arasındaki bağı, baba-oğul ilişkisini bilseniz o hareketin kötü olmadığını anlardınız. Olmasa iyiydi ama bu anlık bir hareket. Hoca da haklı olarak oyuncularını toplamaya çalışıyor. Bu soruyu kendisine sormanızda fayda var. Benim çok tasvip ettiğim bir olay olmasa dahi, bunun kesinlikle art niyetli olmadığını biliyorum. Oyuncuyu içeriye, soyunma odasına sokmaya çalışıyor. Ben bun tamamen anlık ve oradaki ambiyanstan oyuncuları çıkarmaya çalışan bir hocanın hareketi olarak değerlendiriyorum" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ahmet Nur Çebi Salih Uçan Beşiktaş Güneş Futbol Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title