Haberler

Son Dakika! YouTube, Türkiye'de temsilcilik açacak

Güncelleme:

Son dakika! YouTube, Türkiye'ye temsilci atama sürecini başlatma kararı aldıklarını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Türkiye'deki yetkililerle de paylaştığımız bu kararı almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz" ifadelerine yer verildi.

Sosyal medya düzenlemesi kapsamında Türkiye'ye temsilci atamayan şirketlere ceza kesilirken, bu şirketler arasında YouTube'da yer aldı. Art arda kesilen cezaların ardından YouTube Türkiye'ye temsilci atama sürecini başlattıklarını duyurdu.

YouTube'dan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"YouTube olarak şeffaflığa, ifade özgürlüğüne ve bilgi erişimine olan bağlılığımızı korurken, faaliyet gösterdiğimiz ülkelerdeki yerel yasa ve düzenlemelere uymak için her zaman özen gösteriyoruz. Kısa bir süre önce düzenlenen 5651 sayılı kanunla sosyal ağ platformları için getirilen yeni yükümlülükleri son bir kaç aydır bütün boyutları ile inceledik.

"BU KARARI ALMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUZ"

YouTube'un Türkiye'deki içerik üreticileri ve kullanıcılar için ne kadar önemli olduğunu biliyor, her gün on binlerce içerik üreticisinin YouTube'da yarattığı çok sesli özgün dünyayı ilgiyle takip ediyoruz. Bunun bilinciyle ve ilkelerimize bağlı kalarak YouTube için yerel bir tüzel kişi temsilci atama sürecini başlatma kararı aldık. Türkiye'deki yetkililerle de paylaştığımız bu kararı almış olmaktan memnuniyet duyuyoruz"

NE OLMUŞTU?

1 Ekim'de yürürlüğe giren ve "Sosyal Medya Yasası" olarak da ifade edilen 7253 sayılı "İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun" kapsamında yurt dışı kaynaklı sosyal medya şirketlerinin 2 Kasım'a kadar ülkeye temsilci atamaları gerekiyordu. Türkiye'den günlük erişimi 1 milyondan fazla olan ve yasanın gereğini yerine getirmeyenlere 10'ar milyon lira ceza verilmişti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Haberler Son Dakika

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Bahçeli'den emniyet müdürlerinin açığa alınmasına ilişkin açıklama: Bir komplo devrede, sabrımızı taşırmasınlar

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

FETÖ operasyonunda 544 gözaltı! Şüphelilerin çoğu ByLock kullanıcısı çıktı

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

Kızılcık Şerbeti'nin Nilay'ı Feyza Civelek, polisi torbacı sanıp uyuşturucu istedi

500

Yorumlar (26)

güldüm:

çok güçlüyüz. . . . . mesela.

17
32
yanıtYanıtla
VATANDAŞ:

Senin gibi eziklere rağmen devletimiz ve hükümetimiz çok güçlü. Güçlenmeye de devam ediyor. Daha çok acı acı güleceksiniz.

yanıt13
yanıt9
murat:

ezik

yanıt10
yanıt5
asabi:

iletişimi yüzde 90 daralttığı zaman sen vpn kullansan ne yazar geriye kalan yüzde 80 kullanmayacak diyelim vpn çoğaldı bu seferde onların iletişimini yüzde 90 daraltacak gene giremeyeceksiniz çin bu konuda epey yol aldı senin gibi güldürükler sadece bakacak nasıl kandile imkanı yok girilmez bataklık tr girerse çıkamaz diyenlere kapak olduğu gibi sizede kapak olacak binlerce bilişim elemanı (beyaz hacker) yetişmeye başladı her vpn yolunu tıkayacak nokta. . . . . .

yanıt4
yanıt3
asabi:

bunların dini imanı para arpalarının kesilileceğini anlayınca hemen çark etmişler tabiki temsilcilik açacak aldığı reklamın vergisini ödeyecek yasadışı pkk sevici aşağılayıcı paylaşımları kaldıracak diğerleride kuyruğu kıstırıp gelecek

20
8
yanıtYanıtla
Hay daaaa:

Yerli yuttube acalim. Yerli ve milli olsun.

18
5
yanıtYanıtla
ceycey:

açılmadımı sanıyorsun

yanıt0
yanıt1
izlesene''nin youtube''dan ne farkı var?:

Bu ya da farklı sektörde bir ürün için zaten yerli alternatifler var. Ama buna rağmen bu yorumu insanlarımızdan duyabiliyoruz

yanıt1
yanıt0
ceza:

cezayı ödesinler ama :)

14
1
yanıtYanıtla
vezır:

TWITTER IN ACACAGINI DUSUNMUYORUM. . CUNKU SIYASETCILER TWETTERE MUHTAC BEGENMIYORLAR AMA DUNYAYA SESLERINI ORDAN DUYURUYORLAR. . YOUTUBE GIBI DEIL

6
8
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title