Haberler

Son dakika: Ticaret Bakanı Mehmet Muş'tan bayi ve galericilere gözdağı: İddialar doğruysa yaptırımı ağır olur

Güncelleme:

Son dakika: Vatandaşın otomobil bulamamaktan şikayetçi olduğunu söyleyen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, bayiler ve galericilere adeta göz dağı verdi. Muş, "Bayiler, galerilerle anlaştı iddiaları var. Tespit edersek yaptırımı ağır olur." ifadelerini kullandı.

Son dönemdeki fahiş fiyat artışlarına karşı 81 ilde denetimler sıklaştırıldı. Ticaret Bakanı Mehmet Muş gazetecilere konu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Atılan adımlarla ilgili konuşan Bakan Muş, vatandaşların şikayetlerini dikkate aldıklarını söyledi. Bakan Muş, "Bir ayda bitecek değil. Amaç kurallı serbest ticareti geliştirmek." dedi.

"HAL KANUNUNDA ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Hal kanunu ile ilgili konuşan Bakan Muş, "Detaylara bakıyoruz. Çalışmalarımız var, olgunlaştıkça kamuoyuyla paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Muş, asıl meselenin kayıt sisteminin geliştirilmesi olduğunu da belirtti. Muş, "Kafa yoruyoruz, değer zincirini kayıt altına almak istiyoruz." diye konuştu.

"TESPİT EDERSEK YAPTIRIMLARI AĞIR OLUR"

Vatandaşın otomobil bulamamaktan şikayetçi olduğunu söyleyen Ticaret Bakanı Mehmet Muş, otomotiv sektörüyle ilgili teftiş kurulunun harekete geçtiğini söyledi. Bakan Muş, "Bayiler, galerilerle anlaştı deniliyor. Bunu araştıracağız. Araç stokta tutulmuşsa, galeriye verilmişse, vatandaşa verilmemişse ve biz bunu tespit edersek yaptırımları çok ağır olur. Gereken yapılacak." dedi.

İkinci el arabalarla ilgili ise Bakan Muş, enflasyonu işaret etti. Bakan Muş enflasyonla mücadele ile ilgili, "Merkez Bankası çalışma yapıyor. Hukuk devletinde olması gereken ne ise onu yapıyoruz." ifadelerini kullandı.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (26)

levent aksu:

Seçim yaklaştıkça vatandaşı düşünür hale geldiniz. Bunca zaman neredeydiniz diye sorarız.

108
16
yanıtYanıtla
Edip Sevük:

Bir haftadır marketlere şimdide galerici lere Sanırsın yeni seçim olmuş bunlarda ilk defa yeni iktidara gelmişler.

69
19
yanıtYanıtla
kadir bedir :

Galericiler bayilerle anlaşalı 2 yıl oldu.yani pandemiden bu yana.. bayiye gidiyorsun araç yok.. oysa tanıdık galerici bayiden aracı iskontoyla alıp üzerine 30-40bin tl kar koyarak satıyor.. 200bin tl lik aracı iskontoyla 190bin tl civarında alıyor bayiye gidiyorsun araç yok diyor galericiye gidiyorsun sıfır aynı aracı 230 bin değer koyuyor.. oysa bayide olsa sen 200 bine alacaksın.. 2. el araç fiyatlarını da bu şekilde yüksekte tutuyorlar.. bu galerici ve ayilelere iyi bir gözetim şart.

73
11
yanıtYanıtla
Tayyar Gunes:

Sıfır al ikincel sat malum siteye gir gör herşey çok net denetime bile gerek yok.

74
6
yanıtYanıtla
Serdar sert :

Aaaaa... Sayın Bakan durumu yeni farketmiş. Vallaha çok sevindim. Birileri bize zaman ayırmaya başlamış.

70
7
yanıtYanıtla
Doğrucu Davud:

Ortada liyakatsızlardan oluşmuş bürokrat sürüsü var. Doğal olarak ortada devlet otoritesi felan yok. Halkı soymaya ant içmiş birileri meydanı boş bulunca adeta güruh şeklini aldı. Her yanda dolandırıcılık kurumsallaştı.

68
3
yanıtYanıtla
kadir bedir :

Ayrıca Türkiyede araç fiyatları fahiş fiyatların da üstünde.. ötv denen vergi aşırı yüksek.. avrupa ya da başka kıta ülkelerinde 2-3 kat vergi sistemi yok.. aynı para birimi baz alındığında gerçekten araç fiyatları aldı başını gidiyor.. ötv de ciddi bir indirim yapmazsanız her geçen gün araç fiyatlarına 2-3 bin tl değer artışı oluyor. almanyada 18 bin-20 bin euro para biriminde sıfır araç alırken Türkiye de aynı para birimiyle 45 yaşında şahin dahi zor alıyorsun. ötv de ciddi indirim şart.

66
3
yanıtYanıtla
Çınar Saraç:

Bir otomobil alıyorsan bir kendine birde devlete alıyorsun , yüzde 80 ötv yüzde 18 vergi vs 100 binlik araca 200 bin veriyoruz

63
5
yanıtYanıtla
süleyman petekkaya :

Gerçekten devletin buna bir el atması lazım çok büyük bir rant var ortada alenen vatandaşı soyuyorlar yani bunun karaborsacılıktan ne farkı var bilmiyorum.

61
6
yanıtYanıtla
Sinan Yılmaz :

Şahsen gıda, otomotiv gibi bir çok alandaki fahiş fiyatların düşeceğine inanmıyorum.

63
4
yanıtYanıtla
Tüm 26 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title