Haberler

Son Dakika: Standard Poor's, Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

Güncelleme:

Son dakika: Kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin notunu "B+"da teyit etti, not görünümünü değiştirmeyerek "durağan" olarak belirledi. S&P açıklamasında, Türkiye ekonomisinde yılın ikinci yarısında toparlanma beklendiği vurgulandı.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's, Türkiye'nin notlarını teyit etti. Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu "B+" olarak çıklayan kuruluş, uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise "BB-" olarak teyit etti. S&P, Türkiye'nin görünümünü ise durağan olarak açıkladı.

"TÜRKİYE EKONOMİSİ 2. YARIDA TOPARLANABİLİR"

S&P açıklamasında Türkiye ekonomisinin bu yıl reel bazda Pandemi etkisi ile %3.3 daralmasının beklendiği belirtildi. Türkiye ekonomisinde yılın ikinci yarısında toparlanma beklendiği vurgulandı. Raporda Türkiye'de 2020 yılı sonunda net kamu borcunun gayrisafi yurtiçi hasılaya oranının %35'le sınırlı seviyede kalacağı ve bu durumun manevra için mali alan bırakacağı ifade edildi.

"TÜRKİYE DAHA HIZLI TOPARLANACAK"

S&P'nin açıklamasında, salgının Türkiye'de kontrol altında göründüğü ve bu durumun gelişmekte olan diğer ekonomilere kıyasla daha hızlı toparlanmaya izin verdiği ifade edildi. Açıklamada, ülke ekonomisinin 2021'de ise yüzde 4,5'lik toparlanma göstermesinin beklendiği kaydedildi.

Açıklamada, enflasyonun bu yıl yüzde 10,6, 2021'de 9,4, 2022'de yüzde 9,2 ve 2023'te yüzde 9 olacağı öngörüldü. Ülkedeki işsizlik oranının ise bu yıl yüzde 14,3, 2021'de yüzde 12,4, 2022'de yüzde 11,2 ve 2023'te yüzde 10,7 olacağı tahmin edildi.

S&P, TÜRKİYE'NİN NOTUNU AĞUSTOS 2018'DE DÜŞÜRMÜŞTÜ

S&P 7 Mayıs 2020'deki önceki değerlendirmesinde, Türkiye'nin uzun vadeli Döviz cinsinden kredi notunu "B+" ve uzun vadeli yerel para birimi cinsinden kredi notunu ise "BB-" olarak teyit etmiş, not görünümünü durağan olarak belirlemişti.

S&P, Türkiye'nin kredi notunu Ağustos 2018'de kurda yaşanan sert yükseliş esnasında düşürmüştü.

DİĞER KREDİ DEĞERLENDİRME KURULUŞLARININ TÜRKİYE NOTLARI

Diğer uluslararası kredi derecelendirme kuruluşlarında Türkiye'nin not ve görünüm durumu şöyle; Moody's: Kredi notu B1 ve görünüm negatif, Fitch: Kredi notu BB - ve görünüm durağan.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (34)

Hassas:

Çok kötü olacak fırtına öncesi sessizlik eylülde çok büyük bir darboğaz olacak

12
20
yanıtYanıtla
kehanet tellali:

som agazli bisuslaaaaa

yanıt1
yanıt3
Hassas:

Benim susmam durumu değiştirebilse dilimi keserim arkadaşım... Umarım olmaz

yanıt2
yanıt0
Hani:

Hiç alakası yok. Darboğaz olsaydı Nisan da olurdu. Herkes harıl harıl çalışıyor. Tüm dünyada üretim durmusken Türkiye de üretim artıyor ne alakası var

yanıt2
yanıt4
Sümbüllü dede:

Abooo biz neden hissetmedik 1760 Tele emekli maaşı alıyorum bol bol yetiyor hamdolsun. Tatile de çıktık artanla küçük altın alıp düğünde taktık bir de kurban aldım. Bir de Kızılaya bağışladım Allah kabul etsin yönetenlerden Allah razı olsun

13
6
yanıtYanıtla
Taseron:

Hele emekliye bak hele.. android telefonu bile var yorum yazıyor.. :D

yanıt3
yanıt1
Minti:

Yani gidiyoo

6
12
yanıtYanıtla
HİPOKRAT:

Ne zaman iyi olacak teknik devlet olamazsan kaliteli insan birikimine sahip olamazsan cagdaş uygar ekonomiye sahip olamazsan heleki doğma ve dini bagnazlıklarla kapkaranlık insani degerlerden uzak zamanı yaşamaya calışırsan hiçbi zaman iyi olamazsın

10
7
yanıtYanıtla
Emekli:

Emekli cumhuriyet tarihinin en dusuk maaşını aliyor not sıfır

12
3
yanıtYanıtla
Wwwwwwww:

Bu yalan haberlere inanmayın biz dün darphanemizin açılışını yaptık orada şükür namazını kıldık artık korkmaya gerek yok orası para basar ,

4
9
yanıtYanıtla
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title