Haberler

Son Dakika: Dolar, Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası 8 kuruş birden düştü

Güncelleme:

Son dakika: Dolar, Merkez Bankası'nın politika faizini 200 baz puan artırmasının ardından 8 kuruş birden düştü. Karar öncesi 7,65 seviyesinde bulunan kur, kararla birlikte 7,57'ye kadar geriledi. Kur şu sıralar 7,59'dan alıcı buluyor.

Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 17'ye yükseltmesinin ardından dolar sert düştü. Karar öncesi 7,65'ten işlem gören kur, kararın açıklanmasıyla birlikte 7,57'ye geriledi. Daha sonra kısmi bir yükseliş gösteren kur, saat 14.20 itibarıyla 7,59'dan işlem görüyor.

AĞBAL İKİ AYDA 675 BAZ PUAN FAİZ ARTIRDI

Murat Uysal'ın yerine Merkez Bankası Başkanlığı görevine atanan eski Maliye Bakanı Naci Ağbal, iki aydır üst üste faiz artırımına gidiyor. Ağbal başkanlığındaki Merkez Bankası, geçtiğimiz ay politika faizini 475 baz puan artırarak yüzde 10,25'ten yüzde 15'e çıkartmıştı. Bu ayda 200 baz puan faiz artırma yoluna giden Merkez, faizi yüzde 15'ten yüzde 17'ye yükseltti. Böyle Ağbal'la birlikte iki ayda 675 baz puan faiz artırılmış oldu.

FAİZ BEKLENTİLERİN ÜSTÜNDE ARTTI

TCMB'nin Para Politikası Kurulu toplantısına ilişkin AA Finans'ın gerçekleştirdiği ankete katılan ekonomistler, politika faizinde 150 baz puan artış olmasını bekliyordu.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Merkez Bankası Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (25)

REALİST:

dolarcılar daha çok bekler doların rekorlar kırmasını o eskiden di esk ekonmi kadrosu var ikendi herşey değişti siz dolar almaya devam edin bakalım

3
12
yanıtYanıtla
Metin:

Hani faizler düşecekti seçimde oy vermeden ?

13
0
yanıtYanıtla
Adalet:

Asgari ücret netleşsin o vakit görelim faizi doları

11
0
yanıtYanıtla
yahu:

siz ne 8 kuruş sayıklıyosunuz. geçmiş yıllara göre versenize. 1 küsürden den 7 küsür olmuş. siz hala 8 kuruş diyosunuz yahu. ayrıca yıl sonunda böyle sabit olur ya da düşer zaten hep. o da asgari ücrete zam olacağı vakit. hep aynı numaralar.

10
1
yanıtYanıtla
BAŞKAN:

HANİ FAİZLER İNECEKTİ NOLDU ??

10
1
yanıtYanıtla
Erol:

Çok düşmüş 8 kuruş ! Artık asgari ücret 10 bin lira olmalı !

10
0
yanıtYanıtla
Metin Türk:

faiz artırımı doları düşürmez sebebi iç ve dış güçlerin birlikte hareket ederek Türk ekonomisini batırma çalışmalarıdır. Faiz arttırıyorsun DOLAR yükseliyor Faiz indiriyorsun DOLAR artıyor Bu anormal bir durum EKONOMİST ler halen bahane üretiyorlar kimsede demiyor bu işte bir terslik var

3
6
yanıtYanıtla
yaw he he:

Şeytan suçlu hep . . Biz de suç yok . . Yetersiz ve beceriksiz olduğumuz için aya çıkamadık ama ah şu şeytanlar olmasa her şey yapardık . . . Jüpitede koloni kuracaktık ta falancilar demiyoruz da filancılar elimizden tuttu filancılar bunu yaptı . . Şeytan olmasa Allahın sana ne ihtiyacı var. . Zaten imtihan şeytana rağmen kzanmak değil mi ? sınavlar olmasa okul olmasa hayat olmasa . . .

yanıt1
yanıt1
Sayın Reis:

Yetkiyi bu kardeşinize verin ve bakın nasıl faizle nasıl savaşıyor ? dedi reis bey yetkiyi aldı ve Türkiye gene uçtu faizle

8
1
yanıtYanıtla
Mali:

Ne oldu faiz lobisi? Hani ülkeyi onlara yem etmeyecektik.Esnafın halini perişan ettiniz

8
0
yanıtYanıtla
Tüm 25 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title