Haberler

Son dakika haberi | Oteldeki ateş ölçere herkes temas edince kendisi üretti

Güncelleme:

Gelen son dakika haberine göre Oteldeki ateş ölçere herkes temas edince kendisi üretti Denizli'de kendi işlettiği otelde ateş ölçere herkesin temas etmesini sağlıklı bulmayan bilgisayar mühendisi kimsenin temas etmeden kullanabileceği ateş ölçeri üretti.

Oteldeki ateş ölçere herkes temas edince kendisi üretti

DENİZLİ - Denizli'de kendi işlettiği otelde ateş ölçere herkesin temas etmesini sağlıklı bulmayan bilgisayar mühendisi kimsenin temas etmeden kullanabileceği ateş ölçeri üretti.

Denizli'de bir bilgisayar mühendisi kendi işlettiği otelde ateş ölçme cihazına herkesin temas etmesini pandemi kurallarına aykırı bulunca kendi ateş ölçerini yaptı. Kendi ürettiği ateş ölçme cihazı kimsenin temas etmesine gerek kalmadan çalışıyor. Kişi, elini cihazın üzerine götürdüğü esnada hareket sensörünün hareketi algılamasıyla ateş ölçmek için tetikliyor. Otel ve benzeri sektörlerde oldukça ihtiyaç olduğunu belirten Bilgisayar Mühendisi Recep Karakaş, "Bu girişim süreci malum pandemi döneminde bir fikir olarak başladı. Kendi sahip olduğumuz otelde kullanmak üzere araştırma ve geliştirmesine başladık. Önce 3 boyutlu yazıcı ile yazılımını kendimiz yaparak, çizimleri oluşturduk, daha sonra yazıcımız ile bastık. Daha sonra ise Ar-Ge'sini yaparak daha kullanılışlı ve daha portatif bir hale getirdik. Temassız ateş ölçerimiz stant üzerinde durarak, kimsenin teması olmadan hemen bilekten ateşi hareket sensörleri ile ölçüyor" dedi.

"Herkesin elinde gezince pandemiye uygun olmuyor"

Mevcut ateş ölçerlerin maliyetinin yüksek olduğunu belirten Karakaş, cihazın parçalarını kendileri temin ettiğini ve ilk olarak kendi iş yerinde denediğini söyledi. Zamanla cihazı geliştirdiğini belirten Karakaş, "Şu an kullanılan temassız ateş ölçerler, bir kişinin elinde tutup, tetiklemesiyle çalışıyor. Otellerde bel boy, resepsiyon bazen müşteri kendisi ölçüyor. Çalışan personellerimiz, Sağlık Bakanlığının yayınladığı genelgeye göre işe giriş ve çıkışlarda ateşlerini ölçtürmesi gerektiği için kendi ateşini not alıp girip çıkıyor. Herkesin elinde gezdiği için pandemiye uygun bir hale gelmiyor. Herkes temas etmiş oluyor, her seferinde cihazı dezenfekte etmek gerekiyor ve cihazın kullanımı uzun soluklu olmuyor. Sürekli tetiklenmesinden dolayı ya tetiği ya da cihaz bozuluyor. Bundan yola çıkarak kimse temas etmesin istedik. Herkes kendi ateşini temas etmeden ölçerek kullanıyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Bilgisayar Denizli Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title