Haberler

'Kaş kırsalında yöresel ürünler turizmle buluşuyor' sözleşmesi imzalandı

Güncelleme:

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Antalya'nın Kaş ilçesinde desteklenmeye hak kazanan 'Kaş kırsalında yöresel ürünler turizmle buluşuyor' projesinin sözleşmesi imzalandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) tarafından yürütülen Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Antalya'nın Kaş ilçesinde desteklenmeye hak kazanan 'Kaş kırsalında yöresel ürünler turizmle buluşuyor' projesinin sözleşmesi imzalandı. İmza törenine, Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş ile Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Volkan Güler katıldı.

"Kaş Belediyesinin önemli bir yatırımı"

Başkan Mutlu Ulutaş, yaptığı açıklamada, imzalanan projenin, Kaş Belediyesinin önemli bir yatırımı olduğunu, halka hem sosyal hem de fiziksel kazanımlar getireceğini söyledi. Projeyle yöresel değerlerin bölge halkı için gelir kapısı ve istihdam unsuruna dönüştürülmesinin hedeflendiğini belirten Başkan Ulutaş, buna ulaşmak için kırsala özgü ürünlerin ve Kaş Yörük Göç Yollarının yeniden ele alındığını aktardı. Ulutaş, Kaş Belediye Başkanlığı sahipliğinde Kaş Kaymakamlığı, İlçe Halk Eğitim Merkezi ve Antalya Orman Dışı Hizmetler Şube Müdürlüğü işbirliğinde planlanan proje kapsamında yürütülecek çalışmalara değindi.

"Kırsala özgü ürünler"

Kırsala özgü ürünlerin ön plana çıkacağını belirten Başkan Ulutaş, "Kaş kırsalına özgü Barak Kilimi, Gömbe Tarhanası, Köyre Kasaba Tahini, Margaz Üzümü, Zeytinyağı Sabunu gibi ürünlerin üretiminin teşvik edilmesi ve bunların kooperatif aracılığıyla satılması, halka temizlik-hijyen eğitimleri verilmesi planlanmaktadır. Bu ürünler için geleneksel ürün işareti alınarak, değer kazandırılacaktır. Yörük kültürüne ait Barak Kiliminin uluslararası standartlarda üretilmesine ve geleneksel ürün işareti alınmasına yönelik çalışmalar yapılacaktır. Planlamada, Boğazcık Köyü'nde Barak Kültürünü Yaşatma Merkezi, kök boya atölyesi ve ürün satışı için pazaryeri kurulması da yer almaktadır. Projenin bir diğer ayağında ise kırsal kesimin kalkınmasına destek olabilmek için Yörüklerin Göç Yolu olarak kullandığı alan, eko turizm rotasına dönüştürülecektir. Bunun için Yörük Göç Yollarının onarımı ve sarnıçların dokusuna kavuşturulması için restorasyonu, Yörük kültürüne ait tanıtımları içeren tanıtım malzemeleri üretilmesi ve ürünlerin satışı gibi faaliyetler kararlaştırılmıştır" diye konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı Mutlu Ulutaş Hisarcık Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title