Haberler

Son dakika haber: Avustralya'da bir günde Kovid-19'dan 10 kişi daha öldü

Güncelleme:

Son dakika haberi... Avustralya'nın Victoria eyaletinde son 24 saatte 459 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konulurken, 10 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülkedeki can kaybı 155'e yükseldi.

Avustralya'nın Victoria eyaletinde son 24 saatte 459 kişiye yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tanısı konulurken, 10 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ülkedeki can kaybı 155'e yükseldi.

Victoria Eyalet Başbakanı Daniel Andrews, geçerli nedenler dışında sokağa çıkma yasağı ve maske takma zorunluğu uygulanan eyaletin başkenti Melbourne'da düzenlediği günlük basın toplantısında, Kovid-19 nedeniyle yaşanan can kayıpları, vaka sayılarındaki artış ve alınan tedbirlerle ilgili bilgi verdi.

Son haftalarda virüsün hızla yayıldığı Melbourne kentinde 459 kişinin daha virüse yakalandığını açıklayan Başbakan Andrews, 7'si yaşlılar evinde olmak üzere virüse yakalanan 10 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Avustralya'da virüsten bir günde en fazla can kaybı yaşandı

Ülkede salgının başlamasından bu yana, bir günde ilk kez 10 kişinin hayatını kaybetmesi bugünü, Kovid-19'dan en fazla can kaybının yaşandığı gün haline getirdi.

Melbourne'da hayatını kaybeden 10 kişiden, 7'sinin erkek olduğunu ve yaşlarının 40 ila 70 arasında değiştiğini aktaran Başbakan Andrews, ölen 3 kadının yaşlarının ise 70-80 aralığında olduğunu bildirdi.

Vefat eden 40 yaşındaki erkeğin, Avustralya'da virüsten ölen en genç kayıplardan birisi olduğunu ve bu kişinin daha önceden bir hastalığı bulunup bulunmadığını araştırdıklarını dile getiren Andrews, ölenlerin ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Başbakandan gençlere kurallara uyun çağrısı

Gençlerin, Kovid-19'a karşı bağışıklık sistemlerinin güçlü olduğu gibi yanlış bir düşünceyle hareket ettiklerine ancak hastanelerde virüse yakalanan çok sayıda genç bulunduğuna işaret eden Başbakan Andrews, Melbourne'daki hastanelerde 42'si yoğun bakımda olmak üzere 228 hastadan, ikisi çocuk 8 kişinin 30 yaşın altında olduğuna dikkat çekti. Andrews, gençlerden kurallara uyarak doğru olanı yapmalarını istedi.

Eyalette devam eden kurallara ek yeni yasak veya kısıtlamaların gelip gelmeyeceğinin, yetkili sağlık uzmanlarının tavsiyeleriyle belirleneceğini aktaran Andrews, "Bu nedenle halk sağlığı uzmanları bize bir sonraki adımların ne olacağı konusunda bilgi verecek ve biz de bu tavsiyelere göre karar vereceğiz. Gelecek haftalarda ne durumda olacağımızı şimdiden söyleyemem." şeklinde konuştu.

Melbourne'da, geçerli nedenler olarak belirlenen "egzersiz, okula veya işe gitmek, tıbbi bakım almak veya vermek, yiyecek ve diğer temel malzemeleri satın almak" haricinde sokağa çıkan şahıslara kişi başına 1652, söz konusu nedenlerle sokağa çıkıp maske takılamayanlara da 200 Avustralya doları para cezası veriliyor.

Avustralya'da Kovid-19'dan can kaybı 155'e çıktı

Victoria ve Yeni Güney Galler eyaletlerinde Kovid-19 vakalarındaki artışın sürmesiyle ülke genelinde 3 milyon 859 binden fazla testte, virüse yakalananların sayısı 14 bin 401'e, aktif vaka sayısı da 4 bin 749'a yükseldi.

Kovid-19 teşhisi konulan 9 bin17 Avustralyalı sağlığına kavuşurken Melbourne'da 10 kişinin daha hayatını kaybetmesi, Avustralya'da virüsten ölenlerin sayısını 155'e yükseltti.

- Yeni Zelanda'da yeni vaka kaydedilmedi

Yeni Zelanda Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, son 24 saatte 1754 kişiye yapılan testlerde pozitif vakaya rastlanmadı.

Ülkede, tamamı otellerde karantinada olan toplam 21 aktif vakanın dışında, hastanelerde Kovid-19'lu hasta bulunmuyor.

Aldığı sıkı tedbirlerle virüsün toplum içindeki yayılmasını sıfırlamayı başaran Yeni Zelanda'da, virüse yakalanan 22 kişi hayatını kaybetmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Yeni Zelanda Avustralya Melbourne Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title