Haberler

Son Dakika: Dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren yapılacak artışlar durduruldu

Güncelleme:

Son dakika: Döviz kurundaki artışlar sebebiyle bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 62, motorine 55, oto gaza ise 57 kuruş zam gelmişti. Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından sonra döviz kurlarında büyük düşüş yaşandı. Bu gelişmenin ardından EPDK'dan yapılan açıklamada, akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren yapılacak zamların durdurulduğu belirtildi.

Dolar kurunun yüksek seyretmesi sebebiyle bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 62, motorine 55, oto gaza ise 57 kuruş zam gelmişti. Gece yarısına dakikalar kala Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) vatandaşları sevindiren bir açıklama geldi. EPDK, dövizde yaşanan düşüşle birlikte bu gece devreye alınması planlanan fiyat artışlarının durdurulduğunu bildirdi.

"DÜŞÜŞ, POMPA FİYATLARINA EN KISA SÜREDE YANSIYACAK"

EPDK'dan yapılan açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımızın bugün açıkladığı ekonomik tedbirlerin ardından dövizde yaşanan düşüş sebebiyle akaryakıt fiyatlarına bu geceden itibaren yapılacak artışlar, sektörümüzün desteği ile durdurulmuştur. Bilindiği üzere akaryakıt fiyatlarında en belirleyici unsur petrol fiyatları ve döviz hareketleridir. Dövizde yaşanan düşüş en kısa süre içerisinde pompa fiyatlarına da yansıyacaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı ekonomik tedbirlere destek veren tüm sektör temsilcilerimize kurum olarak teşekkür ederiz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Zam Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (11)

tövbekar 34:

fiyatlar niye düsmüyor devlet görevini yapsin bir gecede servetini iki katna kimler cikardi kimler köseyi döndü aradaki farki kaybi vergi olarak yine kim ödeyecek vatandasa yazik degilmi bunlarin bu olaydan haberi önceden varmiydi kim tasarladi bunlari , yandaslar kim , arastirilsin geregi yapilsin

36
8
yanıtYanıtla
ahmet örnek :

zamların iptalini boşverin fiyatlar aşşağı insin vallahi bu kurdaki azalışa göre 7 liraya düşmesi gerekiyor benzinin mazotun inecekmi.

31
4
yanıtYanıtla
Sima Mobile:

helal olsun zammı geri cektiler siz önceden verdiklerinizi indirin önce

31
1
yanıtYanıtla
ERKAN :

dolar 11 ken benzin kaç tl ise o rakama gelmesi gerekir

24
2
yanıtYanıtla
Eğrioturdoğrukonuş:

Yetmez akaryakıt artık Fiyatları kademeli olarak gün gün doların Tl karşılığına indirmeleri gerekiyor

18
0
yanıtYanıtla
zafer aşkan:

Durdurmasın zamları fiyatları indirmesi lazım lafa gelince her şeyin zammını dolara endeksliyorlar şimdi dolar düştüyse fiyatları indirmeleri gerekiyor gelecek zamları durdurmaları değil ama yazık mu millete bir gün hesap döner sap döner böyle gitmez.

12
0
yanıtYanıtla
Boş Yapma Doldur:

Çok acil akaryakıtın düşürülmesi lazım. Fırsatçılara şans tanimayalim. Market bakkal bütün sektörde araştırma komisyonları devreye girsin. Şimdide biz pahalıya aldık ne yapalım diyorlar yersen tabi

11
1
yanıtYanıtla
gizli kalsın :

lan madem düşürebiliyordunuz bu zamana kadar neredeydiniz düşürün 1 e olsun bitsin şaka bir yana doları 7 e SABİTlerlerse net oyum akp ye

1
9
yanıtYanıtla
GARİBAN:

iki gün önce dolar 14 ten 16 ya çıktı diye yaptıgınız zammıda geri alsanıza dolar çıkınca hemen artırıyonuzda noldu düşünce mazotunuzmu bitti

4
4
yanıtYanıtla
Ismail Erdemir:

inşaallah düşüş devam eder.Ticarette pahalılık olursa;para kazanılamaz,çünkü pahalı mala fakir,ortadirek hatta zengin bile yanaşmaz.Daha pahalılaşak korkusu stokçuluğu tetikler,Mevduatı koruma isteği türk lirasına olan güveni azaltır.Ucuzluk ticareti alışverişi hızlandırır.Kurun tüksek olması,çevre ülkelerden ancak yağmacı çeker.

6
1
yanıtYanıtla
Tüm 11 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title