Haberler

Bakan Çavuşoğlu, 'Doğu Akdeniz Çalıştayı'na katılacak

Güncelleme:

Uluslararası Üniversiteler Konseyi tarafından, Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde 'Doğu Akdeniz Çalıştayı' düzenlenecek.

Uluslararası Üniversiteler Konseyi tarafından, Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde ' Doğu Akdeniz Çalıştayı' düzenlenecek. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun da katılacağı çalıştayda, Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmeler hukuksal, ekonomik ve stratejik olarak masaya yatırılacak.

Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu'nda gerçekleştirilecek 'Doğu Akdeniz Çalıştayı'na Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Dışişleri Bakanı Muhammet Tahir es-Siyale, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Alparslan Bayraktar katılacak. Ayrıca KKTC Eski Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ve Ürdün eski Başbakanı Avn Şevket el-Hasavni de uzaktan bağlantı yoluyla katılacak.

Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelerin hukuksal, ekonomik ve stratejik olarak masaya yatırılacağı Çalıştayda "Tehditler ve Fırsatlar Karşısında Doğu Akdeniz" ve "Uluslararası Deniz Hukuku Bağlamında Doğu Akdeniz" başlıklı iki oturum gerçekleştirilecek.

Çalıştayın ikinci oturumunda Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sertaç Hami Başaran 'Doğu Akdeniz'de Hukuk ve Siyaset', Dışişleri Bakanlığı'nda Genel Müdür Büyükelçi Çağatay Erciyes 'Doğu Akdeniz ve Kıbrıs Meselelerinde Son Gelişmeler', Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yücel Acer "Doğu Akdeniz'de Uluslararası Hukuk Bağlamında Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması" Ankara Üniversitesi Deniz Hukuku Ulusal Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hakan Karan ise "Kötü Komşular Denizci Devlet Yapar" başlıklı konuşma gerçekleştirecek.

7 Aralık Pazartesi günü saat 10.00'da başlayacak olan 'Doğu Akdeniz Çalıştayı' Akdeniz Üniversitesi sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınlanacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Doğu Akdeniz Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title