Haberler

Ankara Valiliği, ekmeğe yapılan 25 kuruşluk zammı iptal etti

Güncelleme:

Ankara Fırıncılar Odası, geçtiğimiz günlerde fırıncıların zarar ettiğini belirterek ekmeğe 25 kuruşluk zam yapıldığını duyurmuştu. Ankara Valiliği, söz konusu zammı iptal etti.

Ankara Fırıncılar Odası Başkanı Gürsel Alnıaçık, fırıncı esnafının zor durumda olduğunu belirterek ekmek fiyatlarına yüzde 16 zam yapıldığını açıklamıştı. Fırıncıların daha fazla zarar etmemesi için zam kararı aldıklarını belirten Alnıaçık, ekmek fiyatının 1,75 lira olduğunu duyurmuştu. Ankara Valiliği bugün yeni bir açıklama yaparak, söz konusu zammın iptal edildiğini açıkladı.

Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklama şu şekilde:

'' Ankara Ticaret Odası tarafından Valiliğimize gönderilen ekmek ve pide fiyat tarifelerinde yapılmak istenen zam oranına, ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda Valiliğimizce yapılan itiraz komisyonda değerlendirilmiş ve komisyonca Ankara Ticaret Odası'nın gönderdiği tarife iptal edilmiştir.

"İTİRAZ DAVASI AÇILMIŞTIR"

Yine ilgili mevzuat çerçevesinde, Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından Valiliğimize gönderilen ekmek ve pide fiyat tarifelerine yaptığımız itiraz da komisyonda değerlendirilmiş ve komisyonca itirazımız oy çokluğu ile reddedildiği için Valiliğimizce yasal yetkilerimiz kullanılarak adı geçen tarifeye yönelik Ticaret Mahkemesi'nde itiraz davası açılmıştır.''

Kaynak: AA / Ekonomi

Ankara Valiliği Ankara Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (3)

Ooommoo:

Poğaça 3 lira ekmek 1. 75 lira adalet mi bu..ben katkısız ekmek yemek istiyorum..zam olsun..

4
4
yanıtYanıtla
Burak:

İstanbulda 2, 5 lira . 1, 75 bile iyi fiyat buğdayı yunanistan ithal ediyoruz neyin kafasını yaşıyorsunuz sayın valim saygılar hürmetler efenim (silivri soğuktur şimdi , iyi toparladım)

0
1
yanıtYanıtla
Tesisatçı:

Sayın valimizden ALLAH razı olsun

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title