Haberler

Son Dakika! 375 firmaya fahiş fiyat artışı nedeniyle 12 milyon TL ceza kesildi

Güncelleme:

Son dakika! Ticaret Bakanlığı, son dönemde vatandaşların fahiş fiyat artışlarına yönelik artan şikayet başvuruları üzerine başta gıda ve temel tüketim ürünlerinde olmak üzere saha denetimlerini artırdı. 81 ilde yapılan fahiş fiyat denetiminde 375 firmaya 12 milyon TL ceza kesildi.

Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Adalet, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji ile Tarım ve Orman Bakanlıkları ve TOBB ile TESK temsilcileriyle üretici ve tüketici örgütleri ve perakende sektörü temsilcilerinden oluşan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, bugüne kadar 3.208 dosyayı karara bağlayarak, gıda, temizlik, hijyen ürünleri gibi temel ihtiyaç maddelerinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 375 firmaya toplam olarak 11milyon 885 bin Türk lirası idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bu kapsamda, Ticaret Bakanlığınca yapılan denetimler sonucunda 562 işletme bazında 9.870 ürün incelenmiştir. İnceleme sonucu elde edilen veriler Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu tarafından değerlendirilecek ve firmaların savunmalarının alınmasının ardından haksız fiyat artışında bulunduğu tespit edilenler hakkında 10 bin Türk lirasından 100 bin Türk lirasına, stokçuluk faaliyetinde bulunduğu tespit edilenlere ise 50 bin Türk lirasından 500 bin Türk lirasına varan idari para cezası yaptırımı uygulanacaktır.

375 FİRMAYA 11,9 MİLYON LİRA CEZA

Öte yandan Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda Adalet, Hazine ve Maliye, Sanayi ve Teknoloji ile Tarım ve Orman Bakanlıkları ve TOBB ile TESK temsilcileriyle üretici ve tüketici örgütleri ve perakende sektörü temsilcilerinden oluşan Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, bugüne kadar 3.208 dosyayı karara bağlayarak, gıda, temizlik, hijyenürünleri gibi temel ihtiyaç maddelerinde fahiş fiyat artışı yaptığı değerlendirilen 375 firmaya toplam olarak 11.885.000 Türk Lirası idari para cezası uygulanmasına karar vermiştir.

"BAZI YEREL VE ULUSAL MARKETLERDEN SAVUNMA İSTENİLDİ"

Bununla birlikte son dönemde Bakanlığımıza intikal eden ve temel gıda ürünleri arasında yer alan ayçiçek yağı, yumurta, tavuk, bebek maması ürünlerine yönelik fahiş fiyat artışı şikâyetleri ve başvuruları üzerine, bu ürünlere yönelik denetimler artarken, üretici/ithalatçı/tedarikçi ve bu ürünlerin tüketicilere satışını yapan bazı yerel ve ulusal marketlerden savunma istenilmiştir. Gelen bilgi ve belgelerin değerlendirilmesi sonucunda haksız fiyat artışına sebebiyet verdiği tespit edilen ilgililer hakkında gerekli yaptırımlar uygulanacaktır."

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Gümrük Ve Ticaret Bakanlığı Maliye Ekonomi Güncel Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500

Yorumlar (138)

HAKAN ARSLANOĞLU:

Devlet 12 milyonu Suriyelilere değil, kazıklanan Türk halkına dağıtsın.

39
3
yanıtYanıtla
KONT:

Ciddi denetleme, yaptırım ve caydırıcı cezalar olsaydı; Ayçiçek yağı 80 TL, Çay 35 TL, Yumurta 30 TL, Süt 8 TL olmazdı.

26
4
yanıtYanıtla
paşa:

BÖYLE YAPAN KİŞİLERİ İKİNCİ DEFA YAPTIĞINDA TİCARETTEN MEN EDECEKSİN BİR DAHA OLMAZ

28
2
yanıtYanıtla
zzz:

hiç bişi olmaz. mahkeme açılır itiraz edilir cezalar silinir. .

25
4
yanıtYanıtla
casim:

ceza kesilen firmalarıda paylaşında bizde alışverişimizi bunların dışına kaydıralım bizimde böyle bir hakkımız var yaniiii

28
0
yanıtYanıtla
GERÇEK:

Kaydıramazsın, çünkü o firmaların çoğu yerel satış yapan bakkal, market, toptancı vb leridir. Yani yaygın olan büyük markerlere dokunulamamıştır. Zira onlar alışlarını da yüksek göstererek zaten kılıfına uyduruyorlar. Ayçiçek yağı üreticileri derneği başkanı bile ''maliyetlerin yükseldiği için artış olduğunu'' söylemedi mi. Asıl denetlenmesi gerekenler toptancı, aracı vb dir. Üreticiyi ezip, aracılara, büyük satıcılara dokunmadan sadece küçük satıcılara ceza ile denetim, göstermelikten ibarettir

yanıt1
yanıt0
Rumeli:

Hep ceza kesildiğini duyuyoruz ama galiba uygulanmıyor marketçiler bildiğini okuyor

25
2
yanıtYanıtla
Barkın:

Ceza kesme mühürle 1 ay bak o zaman yapabiliyorlar mı o fahiş fiyatları. . .

26
1
yanıtYanıtla
Serkan:

Vatandaşa atılan kazığın cezası kesilip tekrar vatandaşın menfaatine harcansın.. Öyle üç beş kişinin cebine girmesin o para vatandaşın hakkı.. Aksi halde o cebine atanlara haram zıkkım olsun

21
3
yanıtYanıtla
kimlere:

hangi marketlere hangi ürünlerde fahiş fiyat yapıldı sadece insanlar görsün

21
1
yanıtYanıtla
Tüm 138 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title