Haberler

Son Dakika! 136 milyon liralık Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemeleri bugün başlıyor

Güncelleme:

Son dakika! Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti ödemelerinin bugün itibariyle ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına yatırılmaya başlanacağını açıkladı. Yardımla birlikte 130 bin çocuk için 136 milyon TL ödeme yapılacak.

Bakan Selçuk, "Aralık ayı içerisinde SED hizmetinden yararlanan yaklaşık 130 bin çocuğumuz için 136 milyon TL ödeme yapacağız. SED ile çocuklarımızı aile yanında destekleyerek aile bütünlüğünü koruyor ve çocuklarımızın üstün yararını gözetiyoruz" dedi.

15 ARALIK'A KADAR SÜRECEK

Bakan Selçuk, ödemelerin 8-15 Aralık 2020 tarihleri arasında hesaplara yatırılacağını ifade ederek, tüm çocuklar ve aileleri için hayırlı olmasını diledi. Ödemelerin banka hesapları üzerinden yapılacağını anımsatan Bakan Selçuk, sistemde IBAN bilgisi eksik veya hatalı olanların ödemelerinin ise PTT aracılığıyla yapılacağını yineledi.

SED YARDIMI NEDİR?

SED yardımları; Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede yaşayan ailelere verilen bir yardımdır. SED yardımı kapsamında ailelere hem ekonomik hem de psiko-sosyal destek sağlanır.

SED YARDIM BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine şahsen, dilekçeyle ve e-Devlet üzerinden elektronik ortamda başvuru yapılabilir.

– Dilekçe,

– T.C. Kimlik Numarası beyanı,

– Gerektiğinde alınacak sağlık raporu, öğrenci belgesi,

– İŞ-KUR ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler istenilir. Meslek başka bilgi ve belgeleri elde edebilmek amacıyla başka araştırmalarda da bulunabilir.

SED YARDIMI NE KADAR?

SED ödemesi, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik gereği belirlenen katsayılar çerçevesinde yapılır. Memur maaş katsayısının artışına bağlı olarak verilen ekonomik destek miktarında artış sağlanır.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Zehra Zümrüt Selçuk Ziya Selçuk Aralık Ekonomi Haberler Son Dakika

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Eurovision'da LGBT+ propagandası! Nemo'ya birinciliği tüylü ceketi ve saten eteği getirdi

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

Kanun teklifi Meclis'e geliyor! 3 kez stokçuluk yapana 6 gün kapatma cezası

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

İsrail basınından skandal Eurovision manşeti: Sayemizde reyting gördünüz

500

Yorumlar (41)

Taktik:

Bu da taktik. Rakamı büyük gösteriyorlar ama kişi başına vurduğun zaman komik rakamlara vuruyor. Şimdi bazı sivri zekalılar diyecek ki şükür et ne yapılsa eleştiriyorsun. Evet eleştiriyorum kendi ülkemin insanı aç dolaşırken ve tüm yardımlar yiyicilerden fırsat bulamadan ihtiyaç sahiplerinin ellerine ulaşmazken. Diğer ülkelere yardım edenlere, itibara para yatıranlara kızıyorum. Biraz da bizi düşünün

18
4
yanıtYanıtla
saçma:

Ya taşına toprağına kurban olayım memleketin fakat yönetim sistem tamamen bizi bitirdi tamamen olmemizi istiyolar

18
4
yanıtYanıtla
Adsiz:

Cocugu olmayan ölsün

12
6
yanıtYanıtla
KIZGIN:

BİRDE İHTİYACI OLMADIĞI HALDE BU DESTEKLERDEN YARARLANAN 3 KAĞITÇILAR VAR.

16
2
yanıtYanıtla
Vatandaş:

Aynen öyle okullar kapandı kantin ısletiyordum işsiz kaldım başka gelirim yok eşim iş olursa biz ne yapalım pandemi başvurusu yaptım neymiş uygun bulunmamış neymiş alt katta babam oturuyormuş bir sayıyorlar iyide herkesin evi ayrı babamın evinde kira vermeden oturuyorum diye cüzdanında ortağı değilim ya zaten onunda krediye kesiliyor ama bizim burada ihtiyacı olmadığı halde ki bizden daha iyi kazançları olduğu halde sosyal yardım çocuk parası komur vs hepsi alıyorlar ihtiyaci olmadigi halde ihtiyacı olanın hakkını yiyene hakkımı helal etmiyorum

yanıt2
yanıt0
adınız:

yabancılar, sarmış, dört, yanımızı, krallar. gibi, geziyorlar

16
2
yanıtYanıtla
Musto:

Şükür etmesini bilin herşeye isyan

6
11
yanıtYanıtla
MD..Edep..Edep...:

Çocuklara kişi başı 1000 Tl vermişsin ve de başına kakıyorsun be. .

yanıt4
yanıt3
AHMET:

1 yıldır pandemi yardımı beklerim e devlete her gün girip sorgulama yaptığımda bulunduğunuz il-ilçe deki sosyal hizmetler kurumuna iletilmiştir süreç devam ediyor ibaresi dile kolay 1sene öl git böyle denilmek isteniyor demekki yardımdan falan geçtim faturaları devlet alacaklarını bari 1-2 yıl almayın yahu el insaf

12
4
yanıtYanıtla
Hakan:

Bakan hanım kendisi kaç para alıyor acaba bunlar nasıl can vericekler acaba

10
5
yanıtYanıtla
Tüm 41 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title