Haberler

Soma "301+" Sergisi Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi'nde

Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü Başkanı Doç. Uğur Günay Yavuz'un çektiği fotoğraflardan oluşan "301+" isimli Fotoğraf Sergisi, maden kazasının üçüncü yıldönümünde İstanbul, Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi'nde açıldı.

Akdeniz Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Fotoğraf Bölümü Başkanı Doç. Uğur Günay Yavuz'un çektiği fotoğraflardan oluşan "301+" isimli Fotoğraf Sergisi, maden kazasının üçüncü yıldönümünde İstanbul, Beşiktaş Fulya Sanat Merkezi'nde açıldı. Serginin amacına ilişkin konuşan Uğur Günay Yavuz, "Üzülmenin dışında ne yapabilirim diye düşündüm. Elimde tırnak içinde söylüyorum. Silah diyebileceğim fotoğraf çekmek vardı. 301 canın kaybını fotoğraf ile anlatabilirim diye düşündüm" dedi.

Yavuz, yıldönümü olan Soma maden kazasına ilişkin, "Bu bir kaza, kader değil. Engellemek mümkün. Sayı önemli değil bir can kaybı dahi yaşanmasın. Dava süreci çok sarsıcı. Hakimin sanıklara 'bey' diye hitap etmesi aileleri çıldırttı. Yansız kararlar adalete yansımalı. Umarım adalet gerçekleşir. Geç olsun güç olmasın. Tekrarının olmaması için bilinç oluşmalı" diye konuştu.

"301+' fotoğraf projesinin çekimleri 301 maden işçisinin yaşamını yitirdiği kazayı anlatan sergi Türk Psikologlar Derneği ve Sosyal Haklar Derneği'nin de destekleriyle gerçekleştirildi. Temmuz ve Ağustos 2015'te Soma, İstanbul, Kırkağaç, Akhisar ve Kınık'ta bulunan şehit madenci ailelerine yapılan ziyaretlerde yapılan fotoğraf çekimlerinden oluşuyor. İki aylık çalışma sürecinde yüzün üzerinde aileye ulaşılmış, altmış aileye ev ziyaretleri yapılarak bu ziyaretler sonucunda elli ailenin fotoğraf çekimleri yapıldı. 301+, Soma dışında yaşayan insanlara bunu göstermeyi amaçlayan bir fotoğraf projesi. İlk olarak 13-14 Mayıs 2016'da Sosyal Haklar Derneği Soma Temsilciliği'nde açılan sergi, 12-17 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul, Beşiktaş Fulya Sanat'ta gezilebilir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Üniversitesi Beşiktaş İstanbul Soma Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title