Haberler

Galatasaray Cafe Crown Maçının Ardından

Fenerbahçe ÜLKER BAŞANTRENÖRÜ SPAHIJA.

Fenerbahçe ÜLKER BAŞANTRENÖRÜ SPAHIJA: "FİNAL SERİSİNDEKİ EN KÖTÜ OYUNUMUZDU"

OĞUZ SAVAŞ: "ÇOK BASİT HATALAR YAPTIK"

GALATASARAY CAFE CROWN BAŞANTRENÖRÜ MAHMUTİ: "DENGELİ GEÇEN MAÇI KAZANMASINI BİLDİK"

CANER TOPALOĞLU: "ŞAMPİYONLUK İÇİN TEKRAR SİNAN ERDEM'E GELECEĞİZ"

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Neven Spahija, Galatasaray Cafe Crown'a 72-71 yenildikleri karşılaşmanın ardından düzenlediği basın toplantısında, serinin en kötü oyununu oynadıklarını belirterek, "Rakibimizi tebrik ediyorum. Çok güzel oynadılar. Bizim final serisindeki en kötü oyunumuzdu" dedi.

Spahija, hakemlerle ilgili genelde konuşmadığını da ifade ederek, "Ancak bugün bir şey söylemek istiyorum. Andric ve Preldzic'in pozisyonunda yapılanı doğru bulmuyorum (Son saniyede Shipp'in attığı basketin hemen öncesindeki pozisyon). Ancak hakem hatalarına bahane bulmuyorum. Takımım gerçekten iyi oynamadı. Bir kere daha Abdi İpekçi'ye gideceğiz. Durum ne olursa olsun sonuna kadar savaşmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Neven Spahija, maç öncesi salonda şampiyonluk için yapılan balon süslemelerinin kendilerini etkilemediğini, bu maça da her maça hazırlandıkları gibi hazırlandıklarını söyledi.

"Son 24 saniye kala faul yapılmadı. Taktik hatası mı oldu?" sorusu üzerine Spahija, "Bir sayı öndeyken böyle bir şey yapmaya çok gerek duymadık. Onlara hediye etmiş olurduk" dedi

Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Oğuz Savaş da, bu maçtan dersler çıkarıp, bir sonraki maça hazır olmaları gerektiğini ifade ederek, "Savunmada ilk yarıda çok hata yaptık. İkinci yarıda da öyle oldu. Sahada istediklerimizi yapmadık. 4. periyota sayı atamadık. Belki rehavete kapıldık, belki konsantrasyonumuz düştü, çok basit hatalar yaptık. Alan savunmasına karşı çok durarak oynadık. Son top girmese kazanabilirdik. Henüz bitmiş bir şey yok. Şimdi sadece 3-2 oldu. Seri 4 olmadan bitmiyor. Abdi İpekçi'de şampiyon olmak için oynayacağız" şeklinde konuştu.

Galatasaray Cafe Crown Başantrenörü Oktay Mahmuti de, dengeli geçen maçı kazanmasını bildiklerini söyledi.

Mahmuti, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında, baştan sona çekişmeli bir maç olduğunu belirterek, "Maçın içinde hep kalmaya çalıştık. Son çeyrekte farkı açınca bir atak yaptık, devamında da savunmayla son top son saniyede Shipp'e geldi, o da değerlendirdi. Böyle dengede geçen maçı birinin kazanması gerekiyordu, kazanan taraf biz olduk" şeklinde konuştu.

Son maç öncesi kamuoyunda Fenerbahçe Ülker'in şampiyon olacağı yönündeki değerlendirmelerin kendilerini etkilemediğini ifade eden Mahmuti, şöyle devam etti:

"Takıma bir tek şey söyledim. Biz sadece karakterimizi ortaya koymalıyız. Basında ne konuşuluyor, takip etmiyorum. İşimizi en iyi şekilde

yapmaya çalışıyoruz. Büyük bir iddia ile gelmiyoruz ama her maçta iddialı oluyoruz. Deplasmanda, böyle bir atmosferde, kağıt üstünde dezavantajlı gözüküyorsunuz. Biz sadece kendi oyunumuzla çözüm üretmeye çalıştık. "

Seride bütün maçların zorlu geçtiğini kaydeden Mahmuti, "Bu maç öncesi ne düşünüyorsak, önümüzdeki maç için de aynı şeyi düşünüyoruz. Bu sefer 3-3'e getirmek istiyoruz. Shumpert, Haluk ve Ermal'ın sakatlıkları var. Bunlar konuşulması gereken konular değil. Fenerbahçe'de de bir takım sıkıntılar vardır" diyerek sözlerini tamamladı.

Galatasaraylı basketbolcu Caner Topaloğlu ise kendilerinin kaybedecek bir şeyi olmadığını belirterek, "Seriyi uzatmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz ama halen rakibimiz avantajlı. Onların 1, bizim 2 galibiyete ihtiyacımız var" dedi.

Bu akşam çok güzel bir oyun ortaya koyduklarını anlatan Caner, şunları söyledi:

"Fenerbahçe bireysel olarak daha iyi olabilir ama biz daha iyi bir takımız. Abdi İpekçi'deki maçı alıp, şampiyonluk için tekrar Sinan Erdem'e geleceğiz. Herkes elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Biz bugün Fenerbahçe'den daha hazır geldik. Bugün de yine 40 dakika mücadele ettik. Şans topu girmeyebilirdi, Fenerbahçe şampiyonluğu kutluyor olabilirdi ama şans bizden yanaydı. "

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Gündem

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title