Haberler

Asgari ücret 2022 AGİ dahil mi? Yeni düzenleme... Agi kaldırıldı mı?

Güncelleme:

Geçtiğimiz hafta, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan 2022 asgari ücret düzenlemesi sonrası Asgari ücret 2022 AGİ dahil mi? Agi kaldırıldı mı? sorularının yanıtı merak edildi. Asgari ücret yeni yıldan itibaren 4 bin 253 lira oldu. Asgari ücret zammı ile birlikte merak edilen en önemli detay ise AGİ zammı oldu. Peki, AGİ kalktı mı? 2022 asgari ücrete AGİ dahil mi? İşte AGİ 2022 ile ilgili bilgiler..

Agi kaldırıldı mı? Asgari ücret 2022 AGİ dahil mi? sorularının yanıtı gündemin merak edilen konuları arasında yer alıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 2022 yılı asgari ücret miktarını açıkladı. Asgari ücretin açıklanmasının akabinde "Asgari ücrete AGİ içinde mi, dahil mi" sorusu gündeme geldi.

AGİ KALDIRILDI MI?

Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret 2022 rakamı açıklandı. 2022 yılında uygulanacak asgari ücret brüt 5004 lira, net ise 4253 liraya yükseldi. Asgari ücretteki vergilerin kalkmasıyla birlikte AGİ'nin (Asgari Geçim İndirimi) yeni hali merak konusu oldu. 1 Ocak 2022'den itibaren geçerli olacak asgari ücret net 4 bin 253 lira 40 kuruşa yükseldi. Bu yılki asgari ücrete göre bin 427 lira 50 kuruş zam yapılmış oldu. Gelir vergisi olmadığı için Asgari Geçim İndirimi yani vergi iadesi de bekar işçi için yapılan hesaplamada kullanılmıyor. Yani vergi alınmadığı için iadesi de olmuyor.

ASGARİ ÜCRET 2022 AGİ DAHİL Mİ?

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda yapılan son toplantısının ardından 2022 asgari ücret 4 bin 253 lira oldu. Vergi kesintilerinin kaldırıldığı asgari ücretten AGİ'nin de kaldırıldığı ifade edildi. Peş peşe yapılan açıklamalar sonrası konuyla ilgili en net açıklama Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak'tan geldi. Kavlak, asgari ücretteki vergi kesintileri kaldırıldığı için Asgari Geçim İndirimi (AGİ) uygulamasının da kalktığını belirtti.

Şimal Güdüm
Haberler.com - Gündem

Asgari Ücret AGİ Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title