Haberler

Sivas'taki Hamile Kadının Ölmesi

Türkiye Kamu-sen'e Bağlı Türkiye Sağlık-sen Sivas Şube Başkanı Hasan Şirin, Sivas'ta Bir Anne Adayının Numune Hastanesi'nde Sütür 1 Denilen Bir Buçuk YTL'lik Ameliyat İpliği Olmadığı İçin Öldüğü İddia Edilen Haberlere Tapki Göstererek, "Umarız Sağlık Bakanlığı Sonuçlanmamış Olan Bir Dosyanın Bilgilerinin Basına Hangi Amaçla Verildiğini Ortaya Çıkarmak İçin Harekete Geçer" Dedi.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türkiye Sağlık-Sen Sivas Şube Başkanı Hasan Şirin, Sivas'ta bir anne adayının Numune Hastanesi'nde sütür 1 denilen bir buçuk YTL'lik ameliyat ipliği olmadığı için öldüğü iddia edilen haberlere tapki göstererek, "Umarız Sağlık Bakanlığı sonuçlanmamış olan bir dosyanın bilgilerinin basına hangi amaçla verildiğini ortaya çıkarmak için harekete geçer" dedi.

Konu ile ilgili olarak basın toplantısı yapan Şirin, Perşembe günü internette bazı haber sitelerinde Sivas'ın adını lekelemek için bir takım provakatörlerin iş başında olduğunu ileri sürdü.

Sekiz ay önce doğumuna 10 gün kala rahatsızlanan bir kadının Sivas Numune Hastanesi Doğum Servisine başvurduğunu, yapılan ilk muayene ve incelemeler sonucunda, anne karnında kordonu kopan bebeğin ölü olduğu anlaşıldığını ve annenin sağlığı için sezaryenle ölü bebek alındığını belirten Şirin, "Operasyon sonrasında kanamanın devam ettiğini gözleyen doktor, hastayı Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevkini yapmıştır. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hasta hayatını kaybetmiştir. Olayı manşet yapan bazı basın kuruluşları sanki hastanede 'Sütür 1' denilen ameliyat ipliği bulunamadığından hastanın hayatını kaybettiğini iddia etmişlerdir. Halbuki, olayın vukuu bulduğu tarihte;öncesinde ve sonrasında onlarca adet sütür 1 denilen ameliyat ipliği hastanenin eczanesinde hatta Ameliyathane Servisinin stoklarında mevcut olduğu hastane kayıtlarında belgelidir" dedi.

Bu güne kadar her iki Devlet Hastanesinde de böylesine basit ve saçma sebeplerden dolayı hiçbir vatandaşın hayatını kaybetmediğini kaydeden Şirin, "Ne yazık ki Türkiye'de önde gelen bazı basın kuruluşları bir takım kişilerin oyununa gelerek, 8 ay önce meydana gelmiş bir olayı araştırmadan doğruluğunu tespit etmeden, hatta soruşturması devam etmekte olan bu olayı kamuoyuna bu şekilde duyurmasını hayretler içerisinde izliyoruz. Kaldı ki soruşturması devam etmekte olan bu olayın detaylarının da basına nasıl ve kimler tarafından ulaştırıldığını da merak etmekteyiz. Umarız Sağlık Bakanlığı sonuçlanmamış olan bir dosyanın bilgilerinin basına hangi amaçla verildiğini ortaya çıkarmak için harekete geçer" dedi.

Şirin, Numune Hastanesi'nde sağlık alanında yapılan çalışmaları da anlatarak, "2006 yılında 35 olan poliklinik sayısı bugün 73'e çıkmıştır. USG, Tomografi, EEG, Mamografi gibi tetkiklerde aylar sonrasına randevu verilirken, bugün vatandaşlarımız aynı gün tetkiklerini yaptırıp hemen tedavilerini almaktadırlar. Diş polikliniği hizmetleri 24 saat hizmet vermektedir. Kemoterapi ve Onkoloji ünitesi modern bir hale getirilmiştir. Diyaliz ünitesi en son teknolojiyle donanıp yeni yerine taşınmıştır. Endoskopi ve Kolonoskopi cihazları yenilenmiştir. 6 kişilik, 7 kişilik olan hasta odaları 2, 3 en fazla 4 kişilik olarak düzenlenmiştir. Emar ve 2. Tomografi cihazlarının ihaleleri bitmiş olup, önümüzdeki günlerde hizmete sunulacaktır. Anjiografi Ünitesi kurulmuştur. Daha sayacağım bir çok yenilikler mevcuttur" dedi.

Şirin, herkesi sağduyuya davet ederek, "Neden Sivas'ımız, Hastanelerimize yapılan bu güzel çalışmalardan dolayı anılmıyor da böyle aslı olmayan konularla lekelenmeye çalışılıyor. Buradan Sivas Kamuoyuna sesleniyorum. Lütfen Hastanelerimize, Sivas'ımıza sahip çıkalım" dedi.

(İG-SE-Y) 08.03.2008 16:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title