Haberler

Sisal Şans, 'Numaralar fısıldandı' iddiasını rapor ile yalanladı

Güncelleme:

Sisal Şans'tan 28 Eylül'de gerçekleşen On Numara çekilişiyle ilgili sosyal medyada yer alan iddialar için yapılan yazılı açıklamada, duyulan sesin reji ekibine yapılan uyarı sesi olduğu Yıldız Teknik Üniversitesi raporu ile tescillendiği belirtildi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Varlık Fonu ile imzalanan sözleşme kapsamında Sisal Şans'a devredilen Milli Piyango oyunlarından On Numara'da Milli Piyango'nun YouTube hesabından canlı yayınlanan 28 Eylül 2020 tarihli çekilişte '8' ve '32' numaralarının ekrana girmeyen bir ses tarafından fısıldandıktan sonra her iki numaranın da çıktığını söylemişti.

ŞAİBE ALGISI YARATILMAYA ÇALIŞILDI

Sisal Şans ise, Yavuzyılmaz'ın gündeme getirdiği ve sosyal medyada yayılan iddialar için yazılı açıklamada bulundu. Sisal Şans'tan yapılan açıklama şöyle:

"28 Eylül 2020 tarihli On Numara çekilişinde "8" ve "32" numaralarının ekranda yer almayan bir ses tarafından fısıldandığı iddia edilmiş ve iddiaya konu olan video çeşitli sosyal medya platformları aracılığıyla paylaşılmıştır. Bahsi geçen video üzerinde kesintiler yapılmış olup tekrarlayan yanıltıcı alt yazılar ile kamuoyu nezdinde çekilişlerde şaibe yapıldığı algısı yaratılmaktadır.

"REJİ EKİBİNE YAPILAN UYARI CANLI YAYINA YANSIDI"

Bir süredir hakkımızda çıkartılan, sebebini anlayamadığımız haberleri takiben yaşanan son gelişme üzerine zorunlu bir açıklama yapmak durumunda kalan kurumumuz; videoda duyulan sesin, sunucumuzun kulaklığına gelen yoğun sesten ötürü reji ekibine "ses, müzik" uyarısıyla bilgi vermekte olduğunu açıklamış ve bu durumun her canlı yayında yaşanabilecek teknik sorunlardan biri olduğunu belirtmiştir.

"SES VE MÜZİK' UYARISI YAPILDIĞI UZMANLAR TARAFINDAN TESCİL EDİLDİ"

Tüm soru işaretlerinin ortadan kaldırılması adına ilgili video T.C. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanlığı'na gönderilmiş ve içerik, ses analizi konusunda alanında uzman bir ekip tarafından detaylı olarak incelenmiştir. Bilirkişi statüsünde olan T.C. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanlığı'nın 21 Ekim tarihli raporunun detayında da görülebileceği gibi iddia edilenin aksine videoda duyulan sesin "8, 32" değil "ses, müzik" olduğu resmi ve bağımsız olarak da kanıtlanmış bulunmaktadır. Böylece söz konusu videonun asılsızlığı da konunun uzmanları tarafından tescillenmiştir.

Sisal Şans, Türkiye çapındaki erişim ağı, şans oyunları alanındaki deneyimi ve teknik altyapısıyla oyunseverlere heyecanlı, eğlenceli ve şeffaflıktan ödün vermeyen teknolojik bir şans oyunları dünyası sunmaya devam edecektir.

Faaliyetlerimiz sonucunda elde edilen gelirden çıkan değerin ülkemize kalması ve bu değerin operasyona başladığımız günden beri katlanarak artması yaptığımızın işin önemini ortaya koyuyor. Sosyal sorumluluk alanında ülkemize büyük katkılar sağlayan Milli Piyango markasına yatırım yapmayı sürdürerek, Türkiye ekonomisine ve toplumuna katkı sağlamaya devam edeceğiz."

Sisal Şans'tan 'Numaralar fısıldandı' iddiasına yalanlama: Duyulan ses reji ekibine yapılan 'Ses ve müzik' uyarısı

Sisal Şans'tan 'Numaralar fısıldandı' iddiasına yalanlama: Duyulan ses reji ekibine yapılan 'Ses ve müzik' uyarısı

Sisal Şans'tan 'Numaralar fısıldandı' iddiasına yalanlama: Duyulan ses reji ekibine yapılan 'Ses ve müzik' uyarısı

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Türkiye Eylül Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500

Yorumlar (8)

kor:

Az atın inanalım. Yılbaşı kazanan numara, çekiliş gözlemleyen çıkmıştı. Üstüne kimin akrabası? Böyle söylenti vardı ama yalanlayan yok.

2
0
yanıtYanıtla
Burak:

Sigara alkol zararli..kumarneler yasak.boy boy kumar reklami tv lerde ilginc....

2
0
yanıtYanıtla
tc:

vatandaşa talihliler neden yok hile hep hile

2
0
yanıtYanıtla
Fatih:

Oynamayın ki akılları başına gelsin... Zaten sayısal ile süper loto yu tutturma şansımız hiç yok...

1
0
yanıtYanıtla
Ferdi tayfun:

Mil.piy.nun geçen yılki 80 milyonu ne oldu?

1
0
yanıtYanıtla
Nur:

Türkiyede nasıl sayısal bilen çıkmıyor hayret kaç haftadır devrediyor 3 hafta sonunda 5 bilene dagitilsa kaç kişi mutlu olur lütfen bunu değerlendirmeye alin

0
0
yanıtYanıtla
Aytaç:

Olacağı buydu zaten kumarı oynatan kazanır felsefesi kimseye ikramiye falan çıktığı yok milleti kandırıyorlar yazık

0
0
yanıtYanıtla
vatandaş:

??????Ah canım Türkiye, düştüğün rezil duruma bak. Her yerde hile, hurda, yalan, dolan ve talan. Oynamayın, almayın bilet falan. Bunlar din üzerinden sömürü yapan iktidar ile yokluktan çıkış ümit uman halkı sömüren aynı zihniyet

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title