Haberler

Şiltak Ailesinden İddialara Yanıt

Güncelleme:

CHP Milletvekili Mahmut Tanal Hilvan'da katıldığı Uzman Çavuş Şiltak'ın cenaze törenine dair sosyal medyada paylaştığı fotoğraflarla Şiltak'ın mezarına kürek yerine kepçeyle toprak atıldığını iddia etti. Konu ulusal medyada 'Şehide büyük saygısızlık' başlığı adı altında verilince Halit Şıltak'ın ailesi duruma tepki gösterdi.

Siirt'in Pervari ilçesindeki çatışmada hayatını kaybeden Şanlıurfalı Halit Sıltak'ın naaşının toprağa verilişinde yaşananlar gündemden düşmüyor. 2 gün önce Şıltak'ın cenazesi memleketi Hilvan'ın Ağveren köyünde gözyaşları içinde toprağa verildi. Acılı aile daha yasını tutamadan ortaya atılan iddia ile bir kez daha sarsıldı. Şanlıurfalı CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal katıldığı cenaze töreninde Şiltak'a büyük saygısızlık yapıldığını iddia ederek, mezara kürekle toprak atmak yerine kepçeyle toprak atıldığını iddia etti.
Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk "Bürokratları sıcakta bekletmemek için şehidin mezarını toprağı kepçeyle döktüler" dedi. Şehit mezarına kürekle toprak atmak isteyenlerin yaşanan durumu "saygısızlık" olarak yorumladıklarını söyleyen Öztürk olayı 'skandal' olarak yorumladı.
Konu ulusal gündeme adeta bomba gibi düştü. İddialar bununla da sınırlı kalmadı. Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık iddiaya göre "Hava sıcak, misafirleri bekletmeyelim. Kepçe gelsin" dedi. Bürokratların beklememesi için yapıldığı belirtilen davranış tepki çekti.

İDDİA FOTOĞRAFLARLA ÇÜRÜTÜLDÜ
Oysa iddiaların gerçek dışı olduğu hem fotoğraflarla kanıtlandı hem de Şıltak'ın ailesi tarafından yalandı.
Şiltak'ın amcası ve aynı zamanda kayınbabası Halil Şıltak yaptığı açıklamada iddiaları kabul etmediklerini belirterek "Cenazede CHP'li vekil bir iddia ortaya attı. Bizim bu yörede kepçe ile mezara toprak atma adeti var. Kürekle toprak atılmadı diye bir şey yok. Valimiz komutanımız önce kürekle toprak attı. Biz hepimiz de buna dahil olduk. Kepçeyle toprak atmak yöremizde var olan bir durum. Bu şehidimize saygısızlık değildir, saygısızlık da yapılmadı. Biz bu iddiaların karşısındayız. Devletimiz vatandaşlar herkes bize sahip çıktı. Biz en son kepçeyi çağırıp mezarın etrafındaki toprağın düzeltilmesini istedik" dedi.
Şiltak'ın dayısı Mehmet Halitoğlu ise CHP'li Tanal'a sert tepki gösterdi. "Kendisine sayın demeyeceğim. Tanal'ın buraya iyi niyetle geldiğini düşündük fakat kötü bir iddia ortaya attı. Asılsız bir iddia. Valimiz devlet erkanımız şehidimize saygı gösterdi" dedi.
Acılı aile kurulan taziye çadırında taziyeleri kabul etmeye devam ederken, evlatlarının adının böyle asılsız iddialarla anılmasını istemiyor. (Kaynak: Gazete İpekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yaşam Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title