Haberler

Evdeki çamaşır makinesinden uçan araba yapan Siirtli vatandaş Erdoğan'a seslendi

Güncelleme:

Siirt'te yaşayan Burhan Canpolat isimli vatandaş, çocukluk hayalini yapmak için sağdan soldan topladığı parçalarla, iki kişilik uçan araba yapmayı başardı. Arabanın uçması için devlet yetkililerine seslenen Canpolat, "Cumhurbaşkanımızdan destek bekliyorum" dedi.

Siirt'te yaşayan 45 yaşındaki Burhan Canpolat, küçük yaşlarda hayalini kurduğu uçan arabayı kendisi yapmaya karar verdi. Canpolat, tasarımını evinin bodrumunda haftada 3 gün çalışarak 2 yılda tamamladığı uçan arabaya Ayyıldız ismini verdi.

Siirtli vatandaş Burhan Canpolat, çocukluk hayali olan uçan arabayı yapmak için sağdan soldan topladığı parçalarla iki kişilik araba yapmayı başardı. Canpolat, yaptığı iki kişilik uçan arabayı uçurmak için yetkililerden destek bekliyor. Uçan arabayı yaptığını, uçurmak için maddi desteğe ihtiyacı olduğunu belirten kepçe operatörü Burhan Canpolat, yıllarca uçan araba yapmayı hayal ettiğini ve bu hayalinin gerçekleşmesi için maddi desteğe ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

Siirtli vatandaş, evdeki çamaşır makinesinden uçan araba yaptı

MOTORLARI ÇAMAŞIR MAKİNESİNDEN

Canpolat, "İki kişilik uçan araba yaptım. Uçan arabanın tamamını kendi imkanlarımla yaptım. Motorlarını çamaşır makinesinin motorlarından aldım. Kaynakların tamamını kendim yaptım. Kepçe operatörüyüm. Elektrik, elektronik ve mekanikten de çok iyi anlıyorum. İki kişilik uçan araba yaptım. Uçan arabamızın uçması için devlet yetkililerinden destek bekliyorum. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'dan destek bekliyorum. Bir Siirtli olarak eniştemizden destek bekliyorum" dedi.

Siirtli vatandaş, evdeki çamaşır makinesinden uçan araba yaptı

"UÇAN ARABANIN UÇUŞ SÜRESİ 45 DAKİKA"

Uçan arabanın 15 bin liraya mal olduğunu belirten Canpolat, "Uçan arabanın şarjı ortalama 3 saatte doluyor. Ortalama uçuş süresi 45 dakika, saatte 90 kilometre hız yapabilecek. Yüksekliği 4 bin metreye kadar çıkabilecektir" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Siirt Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title