Haberler

"Sgk, Şeker Çubukları Hakkında Kamuoyunu Yanıltacak Açıklamalar Yapıyor"

Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun, Şeker Çubukları Hakkında Kamuoyunu Yanıltacak Açıklamalar Yaptığını Bildirdi.

Eskişehir Eczacı Odası Başkanı Yücel Yenilmez, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK), şeker çubukları hakkında kamuoyunu yanıltacak açıklamalar yaptığını bildirdi.

Yenilmez, düzenlediği basın toplantısında, diyabet hastalarının aylardır süren mağduriyetinin SGK'nın Resmi Gazete'de yayımlayarak yürürlüğe koyduğu

"Sağlık Uygulama Tebliği" ile sona ermediğini belirterek, yeni düzenlemeden önce şeker ölçüm çubukları için 5 lira fark ödeyen hastalarının, düzenlemeyle en az 17 lira 42 kuruş ödemek zorunda kalacağını kaydetti.

Hastalardan alınan her şeker ölçüm çubuğunun 0,55 liralık kısmını SGK'nın karşıladığını hatırlatan Yenilmez, şunları kaydetti:

"Danıştay da bu fiyatı çok az bulmuş, uygulamanın yeniden gözden geçirilmesi için yürütmesini durdurmuştu. Aradan geçen süre içinde, SGK Danıştay'ın bu kararını ve hastaların mağduriyetini de hiçe sayan bir karara imza atarak, her şeker ölçüm çubuğu için karşıladığı bu farkı 0,32 liraya çekti. Kendini cezalandırılmış olarak gören SGK, yine bir gecede aldığı kararla, hastalarını mağdur etti. Vatandaşın cebinden çıkacak para 3 kat arttı. SGK tebliğinde 'vatandaş eczanelerden hiçbir fark ücreti ödemeyecek' ibaresini koyarak, kamuoyunu yanıltmak istiyor. SGK ile yaptığımız ilaç alım koşullarını belirleyen protokolün içinde, böyle bir madde bulunmuyor.

Hastalarımızın fark ödemeyecek olması gibi bir durum ne yasal ne de teknik olarak mümkün değil. Bu eczaneye gelen şeker striplerinin geliş fiyatının ucuzlamasıyla mümkündür. Aksi taktirde, aradaki fark eczacımızın cebinden çıkacak. SGK, şeker çubukları hakkında kamuoyunu yanıltacak açıklamalar yapıyor. Hastalarımızın ödeyeceği farkın sorumlusu SGK'nın sürdürdüğü uygulamalardır."

- ESKİŞEHİR

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title