Haberler

Seydikemer'de şehit Yasin Ağır anısına Süper Enduro Yarışı yapıldı

Güncelleme:

- Seydikemer'de şehit Yasin Ağır anısına Süper Enduro Yarışı yapıldı

MUĞLA - Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bu yıl ikincisi düzenlenen süper enduro yarışları, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır anısına yapıldı. Süper Enduro Yarışı, 8 ilden 50 motosikletçinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Seydikemer Belediyesi ile Fethiye Orman Spor Kulübü işbirliği ile Seki Mahallesi zümrüt çayırında 6 kategoride organize edilen yarışta 8 ilden 50 sporcu, mücadele etti. Sporcular yaklaşık bin 150 metrelik parkurda, kamyon lastikleri, yüksek tepeler ve kütüklerin üzerinden ve taşların arasından geçti. Bazı sporcular zorlu parkurda zaman, zaman güç anlar yaşarken bazıları dengesini kaybederek düştü.

Seki zümrüt çayırında gerçekleştirilen yarışlara şehidin babası Ramazan Ağır, annesi Elif Ağır ile kardeşleri, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Seydikemer Akparti İlçe Başkanı Salih Gümüş, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Sadık Özdemir ile çok sayıda vatandaş izledi.

Şehit babası Ramazan Ağır yaptığı konuşmada, etkinlik dolayısıyla onure olduklarını söyledi. Oğlum eve her gelişinde büyük bir bayrak getirdiğini dile getiren Ağır, "Şehit olmadan da bayrak getirdi. 'Oğlum her gelişinde eve bayrak mı getirilir?' demiştim. O da bana 'Baba bayrak aşktır' demişti. Rabbim şehadetini kabul etsin" dedi.

Yarışın ikincisini yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, "Bu sene yarış şehidimizin anısına yapıldığı için bizim için büyük bir anlam taşıyor. Allah şehitlerimizden razı olsun. Bu vatan, millet ve bayrak için gözlerini kırpmadan şehit oldular. Şehit ailelerimizin her zaman yanındayız. Bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Yarışta, "Hobi 1" kategorisinde İsmail Cantekin, "Hobi 2" kategorisinde Şaban Özdemir, "Genç" kategorisinde Kemal Durusoy, "Usta" kategorisinde Gökhan Kart, "Veteran" kategorisinde İbrahim Duraman, "Prestij ve GP" kategorisinde ise Emre Coşar birinci oldu.

Yarışın ardından, özel olarak yaptırılan ve üzerinde Şehit Süleyman Yasir Ağır'ın fotoğrafının bulunduğu kupalar, Seydikemer Belediye Başkanı Yakup Otgöz, şehidin babası Ramazan Ağır, annesi Elif ağır ile kardeşleri tarafından verildi.

Uzman Çavuş Süleyman Yasir Ağır, 14 Temmuz'da Hakkari kırsalında İl Jandarma Komutanlığınca 3 teröristin etkisiz hale getirildiği operasyonda şehit düşmüş, Fethiye'de toprağa verilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Seydikemer Jandarma Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
title