Haberler

Selçuk Şahin: Antalya Kampında Sorunlarımızı Gidererek Şampiyon Olduk

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Selçuk Şahin, ligin ilk yarısı sonunda beyin olarak çökmüş durumda olduklarını, ancak Antalya kampında bunu düzelterek, şampiyonluğa ulaştıklarını söyledi.

Fenerbahçe'nin milli futbolcusu Selçuk Şahin, ligin ilk yarısı sonunda beyin olarak çökmüş durumda olduklarını, ancak Antalya kampında bunu düzelterek, şampiyonluğa ulaştıklarını söyledi.

Selçuk Şahin, devre arasında Yeni Malatyaspor maçından sonra dibe vurduklarını belirterek, şunları söyledi: "Devre arasından bize 'Şampiyon olmanız için 17'de 16 yapacaksınız' deselerdi, 'Çok fazla oynamaya gerek yok' derdik. Lafta kolay, ama yapılması çok zor bir durum. Bugün Barcelona gibi bir takımın bile yapamadığı bir şey. Biz her maça, 'Bu maçı kazanacağız' diye çıktık. Teker teker baktığınız zaman çok daha kolay oluyor. Sonuçta da böyle bir tablo ortaya çıktı. Devre arasında Malatya maçından sonra dibe vurmuştuk. Takımın ayağa kalkması adına Antalya'ya gidişimiz çok önemliydi. Çünkü hep birlikte içiçeydik. Belki İstanbul'a dönseydik tamamen dağılacaktık. Çünkü antrenman sonrasında isteseniz de çok fazla birlikte olamıyorsunuz. Ama orada 24 saat boyunca bütün takımla birlikteydik. Çok da başarılı oldu. Orada herkes içindekileri söyledi. Toplantılar, arkadaşına dair veya kendi eleştirisini yapabilecek durumdaydı. Zaten fiziksel olarak değil, ama beyin olarak çökmüş durumdaydık. Antalya'da bunu düzelttik ve inanılmaz bir seriyle şampiyon olduk. "

"Galibiyeti kime armağan ediyosunuz" şeklindeki soru üzerine milli futbolcu, "Aklıma ilk gelen Aykut hocadır. Çünkü devre arasında herkes gibi mutsuzdu. Ben kendisini daha önceden de tanıdığım için hangi durumda olduğunu tahmin edebiliyordum. Onun için çok kötü bir gündü. Biz o gün futbolcular olarak kendi aramızda yaptığımız bir toplantı sonrasında Aykut hocanın yanına gidip kendisine söz verdik. 'Biz bu takımı şampiyon yapacağız. Bize güven' dedik. Sözümüzü tuttuğumuz için mutluyum. Şampiyonluğu ilk ona gönderdikten sonra aileme ve bütün Fenerbahçe camiasına armağan ediyorum. Her maçta stadı bir derbi havası gibi doldurdular. Bütün biletler tükendi" diye konuştu.

Selçuk Şahin, sözleşmesi bittikten sonra amacının yurtdıında oynamak olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: "Oyuncular ben bu kulüpten başka bir yerde oynamam gibi cümleleri çok söylerler. Ben bu tarz cümleler söylemek istemiyorum. Benim nasıl Fenerbahçeli olduğumu yakın çevrem çok iyi biliyor. İki sene daha sözleşmem var. İki sene bittikten sonra amacım yurt dışında oynamak. Türkiye'de teklif gelse de görüşeceğim bir durum yok. Çünkü burada mutluyum. Bu tarz sorulara cevap vermeyi pek sevmiyorum, ama Türkiye'de başka bir takımda oynamam. Oynamam derken, Mersin'de büyüdüm. Mersin şu anda Süper Lig'e çıktı. Futboldaki son senemi imkan olursa gidip oynamak isterim. Futbolda 35-36 yaşından sonra doğduğunuz, büyüdüğünüz yerde oynamak istersiniz. Ben Tunceliliyim. Gönül isterki Süper Lig'e çıksın ve gideyim orada oynayayım. "

Son oynadıkları Sivasspor maçında oyuncular üzerinde stres olduğunu belirten tecrübeli futbolcu, "Bunu söylememek yanlış olur. Sonuçta iki finalde oynadığımız maçı kaybettik. 'Bu maçta da olur mu' diye herkes düşündü. Özellikle 1-1 olduktan sonra ve bir kaç pozisyon kaçtıktan sonra benim aklıma Trabzonspor maçı geldi. Orada da çok pozisyon kaçırmıştık. Sonrasında benim attığım golle 'Bugün şampiyon olacağız' dedim. O tarz pozisyonları seviyorum. Bazen 5 kere denersiniz olmaz. Bazen de böyle bir kerede gol olur. Devreye 1-1 girseydik, orada çok büyük stres yaşardık. İkinci yarıya çıkarken bir sıkıntı yaratabilirdi. Bence gol tam zamanında geldi. Sonrasında da maçı kazanmayı bildik. Çok kritik bir anda attığım gol beni çok mutlu etti" şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Spor Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title