Haberler

Şehit Olan Askerler Son Yolculuğuna Uğurlandı

K. Irak'ta Bölücü Terör Örgütüne Yönelik Kara Harekatı Sırasında Şehit Olan Askerler, Ankara'da Düzenlenen Törenin Ardından Gözyaşları Arasında Son Yolculuğuna Uğurlandı.

K. Irak'ta bölücü terör örgütüne yönelik kara harekatı sırasında şehit olan Piyade Binbaşı Zafer Kılıç, Pilot Kd. Yzb. Tekin Işık ve Pilot Üsteğmen Gürcan Ulucan, Ankara'da düzenlenen törenin ardından gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit askerler için Kocatepe Camii'nde ikindi namazına müteakip bir tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Köksal Toptan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, kuvvet komutanları, hükümeti temsilen kabineden 9 bakan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, SP Genel Başkanı Recai Kutan, DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu ile 10 bine yakın vatandaş katıldı.

Polis muhtemel provokasyona karşı yoğun güvenlik tedbiri alırken, avluda bekleyen vatandaşlar arasında zaman zaman sert tartışmalar yaşandı. Güvenlik görevlileri şehit cenazelerinin yanına sadece protokol, şehitlerin silah arkadaşları ve ailesinin yaklaşmasına izin verdi. Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Erdoğan ile diğer devlet erkanı, şehit yakınlarının yanına gelerek başsağlığı diledi. Orgeneral Büyükanıt ile CHP lideri Baykal, cenaze töreninde bir süre sohbet etti.

Cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu yaptığı kısa konuşmada, "Ölüm hak, hayat imtihandır. Allah katında en yüce kat şehitlik makamıdır. Bugün üç yiğidimizin, üç kahramanımızın cenaze töreni için buradayız. Onlar ölü değil, diridir. Şehit olan kardeşlerimize mağfiretler diliyoruz. Allah milletimize böyle acılar yaşatmasın. Allah milletimize birlik, dirlik, kahraman ordumuza başarılar nasip etsin. Allah yar ve yardımcımız olsun" diye konuştu.

Avluda bekleyen vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Ne mutlu Türk'üm diyene" ve "Askerler yatmadı vatanı satmadı" şeklinde sloganlar attılar. Cenaze namazının ardından şehit naaşları askeri tören için top arabasına konuldu. Orgeneral Büyükanıt ve komutanlar, şehit askerleri son kez selamladı. Devlet erkanı çalınan cenaze marşı eşliğinde top arabasının hemen arkasında birlikte yürüdü.

Naaşların geçişi sırasında sinir krizleri geçiren şehit yakınları, akrabaları ve komutanlar tarafından teskin edildi. Şehit Binbaşı Kılıç'ın kuzeni Doğukan Altunok, büyük boy Türk bayrağını tören boyunca elinden bırakmadı.

Şehit Binbaşı Zafer Kılıç ve şehit Yüzbaşı Tekin Işık Cebeci Askeri Şehitliği'nde, şehit Üsteğmen Gürcan Ulucan ise İzmir Askeri Şehitliği'nde toprağa verilecek.

(YZE-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title