Haberler

6 Yıldır Yatalak Olan Schumacher Hala Formula 1'in En İyisi

Güncelleme:

2013 yılında kayak kazası yapan, vücudunun büyük bölümü felç kalan ve 2014 yılının eylül ayından beri İsviçre'deki evinde tedavisi devam eden Michael Schumacher, 7 şampiyonlukla Formula 1'in en başarılı pilotu konumunda bulunuyor.

Kayak yaparken geçirdiği kaza nedeniyle ölümden dönen Michael Schumacher, 7 şampiyonlukla 1950 yılından bu yana düzenlenen Formula 1'in en başarılı sürücüsü unvanını taşıyor.

Fransa Alpleri'nde, 29 Aralık 2013'te başını kayaya çarpması sonucu vücudunun büyük bölümü felç kalan Alman pilot, hayatına, 2014'ün eylül ayından beri İsviçre'deki evinde devam ediyor.

Schumacher'i, 5'er şampiyonlukla Arjantinli Juan Manuel Fangio ve Büyük Britanyalı Lewis Hamilton, 4'er şampiyonlukla da Fransız Alain Prost ve Alman Sebastian Vettel izliyor.

Schumacher Hala Formula 1'in En İyisi

En fazla birincilik rekoru da Schumacher'de

Formula 1 kariyerinde en fazla yarış kazanan sürücüler sıralamasının zirvesinde de 91 birincilikle Schumacher bulunuyor.

Geçen yıl kariyerinin 5. şampiyonluğuna uzanan Hamilton, 73 birincilikle 2. sırada yer alıyor.

Damalı bayrağı 52 kez ilk sırada gören Vettel'i, 51 birincilikle Prost ve 41 birincilikle Brezilyalı Ayrton Senna takip ediyor.

Takımlarda Ferrari önde

Ferrari, elde ettiği 16 şampiyonlukla en çok zafere ulaşan takım unvanını açık ara koruyor. Takımlar klasmanında Williams'ın 9, McLaren'in 8, Lotus'un 7, Mercedes'in 5 ve Red Bull'un 4 şampiyonluğu bulunuyor.

Son 5 yıldır mutlu sona ulaşan Mercedes, 1999'dan 2004'e kadar üst üste 6 takımlar şampiyonluğuna ulaşan Ferrari'ye ait rekoru egale etmek istiyor.

Kaynak: Haberler.com / Spor

Micheal Schumacher Formula 1 İsviçre Haberler

500

Yorumlar (6)

Dürbünlü Beyefendi:

bizdede bir zamanlar SOFUOĞLU efsanesi vardı;)

10
6
yanıtYanıtla
Kibar Feyzo:

Artık Yok O Artık Milletin Masasına Ayağını Koyan. Millete Saygısı olmayan Görgüsüzün teki.

yanıt11
yanıt2
D.paşalı:

Allah şifa versin, en iyisi konusuna gelirsek her şey istatislik''den ibaret değil, Messi''nin istatislikleri Maradona dan çok daha iyi ama dünya alem biliyor ki Maradona daha iyi futbolcuydu, burada da bence aynı durum söz konusu, bence Formula 1'' rin en en iyisi Ayrton Senna''dır, bu benim fikrim

3
6
yanıtYanıtla
ogun:

Efsane Adam

3
1
yanıtYanıtla
91 ZAFER 7 ŞAMPİYONLUK :

F1 tarihinin en iyi sürücüsüydü. Gerilerden gelerek kazandığı yarışlarda bile hala lider konumda. 68 defa pole alıp 91 yarış kazanmak zaten neden gerilerden gelerek en çok yarış kazanan olduğunu gösteriyor. Keşke Prosta, Sennaya karşı daha fazla yarışsaydı. İzleyiciyi ekrana kitleyen ve F1 i sevdiren kişi Schumiydi. Bence Senna''dan daha iyiydi. Senna hep en iyi araçlara binerdi ama Schumi 96 da bitik durumda olan Ferrariyi şahlandırdı ve takımı yenilmez bir armada yaptı. Yalnız Hamilton 5. kez şampiyon

2
0
yanıtYanıtla
can:

senden bir haber aldigimda cok seviniyorum delikanli senin gibiler bir daha gelmez cok yasa sen yasadigin sürede umut vardir allah sifa versin

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title