Haberler

"Şarkı Yapamıyor" Diyenler Alın Size Albüm

Uzun bir aradan sonra yepyeni şarkılar yaparak hayranlarıyla buluşan Levent Yüksel: Son albümüm 'Kadın Şarkıları'ydı.

Yedi yıl aradan sonra 10'uncu albümü 'Topyekün'u çıkaran Levent Yüksel, bir yandan da 2013'te 20'nci sanat yılını kutlamaya hazırlanıyor. Ünlü şarkıcı, yeni albümünü ve hakkında bilinmeyenleri GÜNAYDIN'a anlattı:

Yedi yıl sonra, yeni bir albüm... Nasıl doğdu?

Bundan önceki albümüm 'Kadın Şarkıları'ydı. "Yeni şarkılar üretemiyor. Cover yapıyor" diye bir söylenti çıktı; ben de "Alın size albüm" dedim ve 10 şarkıdan oluşan bir albüm yaptım. Geçtiğimiz yıl, elimde sekiz şarkılık bir repertuvar vardı. "Albüm olması için 10 şarkıya tamamlaman gerekiyor" dediler. Dokuz şarkıyı bir araya getirip Sezen Aksu'ya götürdüm; bir bestesi olduğunu söyledi. Sözü yoktu ama şarkıya aşık oldum. Sibel Algan söz yazdı ve albüm tamamlandı.

Bir sanatçı yedi yıl ortalarda olmayınca nasıl para kazanır?

Sahneden kazanır. Sahneden kazandığım paralar da bana yetiyor.

HİT OLMAMIŞ HİTLERİM VAR

Levent Yüksel'den biraz daha 'Med Cezir' ya da 'Karaağaç' gibi parçalar bekliyordum ben. Albüm biraz 'durağan' olmuş sanki...

Bu albüm, ilk dinlediğinizde sizi içine alacak bir albüm değil! Bir-iki kere dinlemeniz gerekiyor ancak öyle farkına varabilirsiniz. O 'Med Cezir' albümünü de ben yaptım; çok sonra fark edildi ve benim en iyi albümüm oldu. 'Med Cezir'le kıyaslamak, kendini aldatmak gibi oluyor. Benim hit olmamış hitlerim de var. Türk insanı iki-altı ay arasında bir albümü alır bünyesine. Ben ömürlük bir şey yapmak istedim. Albümümde tüm şarkılar beğeniliyor, herkesin farklı favorisi var. Bu, albümün tuttuğu anlamına geliyor. Tek bir parça beğenilse "Eyvah!" derdim.

MÜZİKTEN AYRI KALAMAM

İleride hayatınıza İstanbul'da mı devam etmek istiyorsunuz?

Belki güneyde bir yerlere gidebilirim ama o gidiş olursa; altı ay orada, altı ay burada yaşarım. Öyle uzun süre ayrı kalamam ben. "Ben jübilemi yaptım, hadi gidiyorum" demem. Müzik dediğiniz şey; doğuştan gelen bir yetenek. Eğer müziğe yatkın bir kulağınız, sesiniz ve bir müzik aleti çalma yeteneğiniz varsa, gider konservatuvarda sınava girer; bu sınavdan geçersiniz. Ben beş yaşına girdiğimde, doğum günümde gitar istemişim. Bu yukarıdan gelen bir yetenek. Müzik benim içimde, ondan ayrı kalamam. "Müziği şu zaman bırakacağım" diye bir şey yok.

Levent Yüksel'in hayatındaki kırılma noktası ne?

Tabii ki, 1995 yılında geçirdiğim rahatsızlık..

#Sayfa#

ASLINDA HER ŞEY ANLAMSIZ

Ölüm korkunuz var mı?

Hayır. "Hayat pamuk ipliğine bağlı" derler ya, bunu yaşamadıysanız anlamazsınız. O yüzden de kimseye tavsiye etmiyorum ama bende bıraktığı etki; gittim, geldim ve ondan sonra her şeyin ne kadar anlamsız olduğunu idrak ettim. Televizyona çıkan bazı insanları eleştirirdim; ben o olayı yaşadıktan sonra herkesi dinler oldum. Yoldan geçen simitçiye bile kulak kabartıyorum, çok daha duyarlı oldum. Yalanla aram yok çünkü yalana ihtiyacım yok artık. Kendi içime kapandım.

Sertab Erener'le boşandınız ama hala görüşüyorsunuz...

Aslında bütün ilişkilerimde aynı şeyi görebilirsiniz. Genelde günlük hayatla ilgili sohbet ederiz ama üçdört ayda bir konuşuruz. Albüm tanıtımı sırasında gördüm; "Albüm mü yaptın? Ben de yapsam" dedi. Ona albümümü hediye ettim.

ÇOCUĞUM OLURSA MÜZİK YAPAMAM

Evlenip aile kurma gibi bir hayaliniz var mı?

Hayır, yok çünkü ben yalnızlıktan yana biriyim. Yalnız olmayı seviyorum; yalnız başıma duvarlara bakmayı, televizyon izlemeyi seviyorum. Arkadaşlarım var, kız arkadaşım var. Herkesin yeri ayrı. Evlenince aynı evde yaşıyorsunuz. O paylaşma durumu, bazen olmuyor. Çocuk konusuna gelince, acayip istiyorum ama bir yandan da çok korkuyorum. Çocuğum olduğu zaman ben direkt çocuğa odaklanırım, müzik yapamam. Herkese "Ay bak, ne güzel benim çocuğum" diye gösteririm. Emre Altuğ ve Çağla Şıkel'in oğulları Uzay'ı aldım kucağıma, deli oluyorum ona. Emre ve Çağla'nın evliliğine de bayılıyorum.

SİNEMANIN TADINA BAKTIM, LEZZETLİYMİŞ!

Tiyatro ya da sinema yapmayı düşünüyor musunuz?

Tiyatro yapmayı asla düşünmem çünkü bu özel yetenek gerektiriyor. Sinemada ise 'Gönderilmemiş Mektuplar' filmiyle bir deneyim yaşadım. Sinemanın tadına baktım yani; lezzetliymiş.

En beğendiğiniz yönetmen kim?

Yavuz Turgul'u çok beğeniyorum. Şimdi bir sit-com projem var. Bakalım, daha görüşme aşamasındayız.

ERKEKLER BENİ EŞLERİNDEN KISKANMIYOR

Hayranlarınız size sevgilerini nasıl gösteriyor? İlginç davranışlar oluyor mu?

Beni hastalık derecesinde beğenen bir-iki hayranım var. Mektup yazıp konserlerime geliyorlar ve çok edepliler. Bana "Ay ne tatlı ve güzel çocuk" diyorlar. Sahnede yer alış biçimimi, sesimi sunmamı seviyorlar. Beni kız arkadaşından ya da karısından kıskanan adamlar yok. Bir arkadaşım anlattı; yaşlı bir adam "Bu Levent Yüksel'den illallah geldi. Benim kadın, o çıkınca eriyor, bitiyor. Öldüreceğim bu adamı" diyormuş gülerek...

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Levent Yüksel Sezen Aksu Karaağaç Magazin Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title