Haberler

    Sarımsak Çayı Nedir, Sarımsak Çayı Nasıl Kullanılır?

    Ender Saraç’ın önerdiği sarımsak çayı, son günlerde çok fazla popüler hale geldi. Her sabah içilmesi gereken sarımsak çayının sağlık açısından birçok faydası bulunuyor. Son günlerde oldukça popüler hale gelen sarımsak çayı ile alakalı insanlar bu soruları merak ediyor; sarımsak çayı zayıflatır mı, sarımsak çayı nasıl kullanılır? Bizde bu soruların cevaplarını sizler için araştırıp bir araya getirdik. Sarımsak çayı nedir, sarımsak çayı ne işe yarar, sarımsak çayı zayıflatır mı? İşte tüm bu soruların cevapları…

    Sarımsak çayı son dönemlerde çok fazla popüler hale gelen çay çeşitleri arasında… Ender Saraç'ın önerdiği ve insanlara içmesini tavsiye etmesiyle beraber, sarımsak çayı daha popüler hale geldi. Antik Yunan' dan dan beri şifa amaçlı kullanılan sarımsak çayı son günlerde de günümüzde çok fazla merak edilmeye ve kullanılmaya başlandı.

    Prof Dr Ender Saraç gibi kişiler kilo vermek isteyen ve sağlıklı yaşamak isteyen kişilere sarımsak çayını öneriyorlar.  Sarımsak çayından en iyi şekilde faydalanılmasını sağlamak için uzmanlar, her gün sabah ve akşam saatleri içerisinde içilmesini tavsiye ediyorlar. Yemeklere severek kattığımız ve severek tükettiğimiz sarımsağın çayını yapmak isteyenler, aşağıda vermiş olduğumuz bilgilere göz atabilirler.

    Sarımsak çayı nasıl kullanılır?

    Sarımsak çayının kullanımı oldukça basittir. Aynı zamanda sarımsak çayını evde her zaman elinizin altında bulunan malzemelerle de hazırlayabilirsiniz. Sarımsak çayı nasıl yapılır, sarımsak çayı nasıl kullanılır sorusunun cevabı haberimizin detaylarında…

    Malzemeler

    Bir parça taze zencefil rendesi

    1 bardak su

    2 dış sarımsak

    Yarım limon

    Sarımsak çayı nasıl kullanılır?

    Zencefili ve suyu kaynatın. Daha sonra içerisine sarımsakları ekleyin. Sarımsakların kokusu çıkana kadar kaynatın. Kaynattıktan sonra içerisine yarım limon sıkın. Sabah ve akşam aç karnına için.

    Sarımsak çayı zayıflatır mı?

    Sarımsak, soslar, çorbalar ve diğer yemeklerdeki yeriyle dünyaca ünlüdür. Ayrıca enfeksiyonla mücadele, kolesterol ve kan basıncını düşürme potansiyeli ve dikkat çekerken vücudu koruyabilme potansiyeline sahiptir. Sarımsak çayı, sarımsağın faydaları için mükemmel bir araçtır. Sarımsak çayı aynı zamanda vücuttan ödemi atmaya ve yağ yakmanıza yardımcı olmaktadır. Sarımsak ayı metabolizmanızı kısa sürede hızlandırarak kilo vermenize yardımcı olur.

    Sarımsak çayının zayıflatma etkisinden ve birazdan sayacağımız faydalarından en iyi şekilde yararlanabilmek için içerisinde alicin maddesinin çıkarılması gerekmektedir. Bu maddenin çıkması içinde sarımsağın ezilerek veya pişirilerek tüketilmesi gerekmektedir. Sarımsak çayı yüzlerce yıldır yaraları dezenfekte etmek, enfeksiyonlarla mücadele etmek ve hatta tüberkülozu tedavi etmek amacıyla kullanılmıştır.  Sarımsak çayı, candida, E. coli, Staphylococcus ve Streptococcus gibi birçok bakteri, virüs ve mantarın büyümesini engellemeye yardımcı olmaktadır.

    Sarımsak çayının faydaları nelerdir?

    Sarımsak çayının sağlık açısından çeşitli faydaları bulunmaktadır. Sarımsak çayının sağlığımıza olan faydalarını şu şekilde sıralayabiliriz:

    1- Kalp Sağlığı ve Kan Basıncı

    Sarımsak çayı kalp koruyucu özelliklere sahiptir. Rhode Island Memorial Hastanesi'nden gelecek vaat eden bir 1996 çalışması, yüksek kolesterollü 41 erkeğe sarımsak özü verdi ve çalışma süresince toplam kolesterolün yüzde 6 ila 7 oranında düşürdüğünü buldu. Sarımsak ekstresi de LDL'yi, "kötü kolesterolü" yüzde 4 ve tansiyonu yüzde 5,5 oranında düşürdü. Dolayısıyla bir fincan sarımsak çayı kalp sağlığına oldukça iyi gelecektir.

    Kaynak: Pembenar / Kadın

    Ender Saraç Çay Kadın Haberler

    Bakmadan Geçme

    36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title