Haberler

Şanlıurfa: Şanlıurfa-birecik Otoban Yolu Trafiğe Açıldı

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (Gap) Önemli Yatırımlarından Biri Olan Şanlıurfa-gaziantep Otoban Projesi'nin Şanlıurfa-birecik Bölümü, Bugün Devlet Yolu Olarak Ulaşıma Açıldı.

Güneydoğu Anadolu Projesi'nin (GAP) önemli yatırımlarından biri olan Şanlıurfa-Gaziantep Otoban Projesi'nin Şanlıurfa-Birecik bölümü, bugün devlet yolu olarak ulaşıma açıldı.

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Vali Yusuf Yavaşcan, şehir içi trafikte yaşanan sıkışıklığı rahatlatmak için yolun devlet yolu olarak hizmete girmesinin öngörüldüğünü belirterek, "Şanlıurfa şehir içi trafiğinde yaşanan sıkıntılar sebebiyle acele etmemiz gerekiyordu. Bayındırlık ve İskan Bakanımız'ın da onayıyla otobanın Şanlıurfa-Birecik bölümü devlet yolu olarak ulaşıma açıldı. Gaziantep-Nizip bölümünde ulaşımı sağlayacak otoban inşaatında da son aşamaya gelindi. Bu bölgede yolun bir ay içerisinde hizmete gireceğini ümit ediyoruz. Ancak Nizip-Birecik arasındaki bölünün köprü ve viyadükler sebebiyle tamamlanması 2007 yılı sonunu bulabilir. Belki 2008 yılına da sarkabilir" dedi.

Ulaşıma açılan yol hakkında bilgi veren Karayolları Diyarbakır Bölge Müdürü Zeynel Abidin Yeşil, "Yol, ana gövde olarak 91 kilometre, yan bağlantılarıyla birlikte 126 kilometreye ulaşıyor. 1998 yılında başlayan otoban projesinin bitiş tarihi 2007 yılıydı. Ancak D-100 karayolu ve Şanılurfa şehiriçi trafiğindeki sıkışıklığı rahatlatmak için devlet yolu olarak ulaşıma açıldı. Gişeler ve diğer çalışmaların da tamamlanması halinde bu yol otoban olarak 2007 yılında hizmete açılacaktır" diye konuştu.

Bölge Müdürü Yeşil, devlet yolu olarak ulaşıma açılan yolda geçişlerin ücretsiz olarak gerçekleştirileceğini de kaydetti.

Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Emniyet Müdürü Kutlay Çelik, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ekinci, ilçe kaymakamları ve bazı daire müdürlerinin hazır bulunduğu açılışta, otobanda trafiğe ilk olarak Vali Yusuf Yavaşcan çıktı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title