Haberler

Samsun Tso Müteahhitler Meslek Komitesi'nin KKTC Temasları

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(tso) Müteahhitler Meslek Komitesi Tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) 'Teknik İnceleme Gezisi' Gerçekleştirildi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası(TSO) Müteahhitler Meslek Komitesi tarafından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) 'Teknik İnceleme Gezisi' gerçekleştirildi.

Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Sakoğlu'nun başkanlık ettiği 45 kişiden oluşan heyette, müteahhit iş adamlarının yanı sıra Tekkeköy Kaymakamı Ali Candan, Kavak Kaymakamı Yusuf Özdemir, Vergi Dairesi Başkanı Şuayip Sevgi, İller Bankası 16. Bölge Müdürü Abdullah Alptekin, Bayındırlık İskan ve Müdürü Münir Büyüksalih, DSİ 7. Bölge Müdürü Recep Özbal, Samsun Organize Sanayi Bölge Müdürü Sinan Turgut, Samsun İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Aydın Sarıyıldız ve Samsun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Özer de bulunuyor.

KIBSO İLE İŞBİRLİĞİ PROTOKOLÜ Gezinin ilk gününü yoğun temaslarla geçiren Samsun TSO heyeti, ilk ziyaretini Kıbrıs Türk Sanayi Odası'na(KIBSO) yaparak, burada işbirliği protokolü imzaladı.

KIBSO Başkanı Salih Tunar, protokolün, iki oda üyeleri arasında işbirliğinin geliştirilmesini öngördüğünü ifade ederek, yarın Kıbrıs'ta yatırım imkanlarını ele almak amacıyla Samsun TSO ile KIBSO, Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) ve Kıbrıs Türk Müteahhitler Birliği'nin katılacağı bir toplantı yapılacağını söyledi.

İşbirliği protokolü imza töreni sırasında konuşan Samsun TSO Başkanı Adnan Sakoğlu, bu yılın şubat ayından Samsun TSO Yönetim Kurulu olarak Kıbrıs'ı ziyaret ettiklerini ve o tarihte burada yaptıkları görüşmelerde Kıbrıs'la ekonomik ve sosyal ilişkilerlin geliştirmesi yönünde ortak karar aldıklarını hatırlatarak, "Bugün 4 ay önce konuştuğumuz gibi daha geniş katılımlı bir iş adamı heyeti ile gelmiş bulunuyoruz. Bir önceki KKTC ziyaretimizde, Samsunlu ve KKTC'li iki iş adamı arasında 2.5 milyon dolarlık anlaşma yapılmıştı, yeni birçok görüşme de devam ediyor. Umuyoruz ki bu işbirliği protokolü kurulan bu ilişkilerin geliştirilmesine büyük katkı sağlayacaktır" dedi.

BÜYÜKELÇİYİ ZİYARET KIBSO'yu ziyaretlerinin ardından Türkiye'nin Kıbrıs Büyükelçisi Turkekul Kurttekin'i de makamında ziyaret eden heyet, burada da karşılıklı bilgi alışverişinde bulundu.

Samsun TSO Başkanı Adnan Sakoğlu, 4 ay önce yaptıkları ziyaretten farklı olarak bu kez heyetlerinde kaymakamlar ve diğer üst düzey bürokratların da bulunduğunu ifade ederek, "Biz iş adamı bürokrat işbirliğine büyük önem veriyoruz. Başarının ancak iki tarafından birbirini iyi anlamasıyla mümkün olabileceğini düşünüyoruz. İddialı ve hırslıyız. Biz Kıbrıs'tan vazgeçemeyiz, Kıbrıslılar bizden vazgeçmemeli'' diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI TALAT'LA GÖRÜŞME Samsun Ticaret ve Sanayi Odası heyeti, ziyaret programı devamında KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat tarafından kabul edildi.

Cumhurbaşkanı Talat, 2008 yılı içinde Samsun TSO heyetini ikinci kez ülkelerinde görmekten büyük mutluluk duyduğunu kaydederek, heyet başkanı Adnan Sakoğlu'na Kıbrıs'a gösterdikleri bu özel ilgi için teşekkür etti. Kıbrıs'ın dünya ile entegrasyonunun ancak Türkiye üzerinden olabileceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Talat, bu anlamda Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın çabasının takdire değer olduğunu ifade etti. Talat ayrıca, Türkiye'nin en köklü odalarından biri olan Samsun TSO'nun tecrübelerini de Kıbrıs Türk Sanayi Odası ve Kıbrıslı iş adamlarıyla paylaşmalarını da istedi.

Samsun TSO Başkanı Adnan Sakoğlu ise Müteahhitler Meslek Komitesi olarak bu yıl ikincisini yaptıkları Teknik İnceleme Gezisi'ni bu yıl Kıbrıs'a gerçekleştirerek burada Samsunlu ve Kıbrıslı iş adamları arasında yapılabilecek işbirlikleri konusunda çalışmalar yapacaklarını kaydetti. Yarın iki ülke iş adamları arasında ikili görüşmelerin yapılacağı bir toplantı da organize ettiklerine dikkat çeken Sakoğlu, "Yatırımlar ve karşılıklı ticaretin yapabilmek için arayışlar yapacağız" açıklamasında bulundu.

ŞANLIDAĞ: "TURİZM YATIRIMI YAPIN" Samsun TSO heyeti, bugünkü son ziyaretini ise KKTC Ekonomi ve Turizm Bakanı Erdoğan Şanlıdağ'a gerçekleştirdi.

Şanlıdağ, ziyaretten duyduğu memnuniyeti belirterek başladığı konuşmasında, "Yapılacak her türlü işbirliği, her türlü yatırım ya da ticari faaliyette bakanlık olarak arkanızda olacağız. Bizden her türlü destek ve yardımı alabilirsiniz. Türkiye ve Türk iş adamları bizim için büyük önem taşımaktadır" şeklinde konuştu.

Samsun TSO Başkanı Sakoğlu da bakanlık olarak verdikleri desteğin kendileri için çok anlamlı olduğunu ifade ederek, "Bundan sonraki süreçte karşılıklı işbirliklerinin artması için çabalarımız devam edecektir" ifadesini kullandı.

Sakoğlu ayrıca, ziyaretler sırasında Cumhurbaşkanı Talat başta olmak üzere Ekonomi ve Turizm Bakanı Şanlıdağ, Büyükelçi Kurttekin ve KIBSO Başkanı Salih Tunar'ı da Samsun'a davet etti.

(SAM-SA) 25.06.2008 15:40 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title