Haberler

Samsun: Samsun'a Fındık Entegre Tesisi Kurulacak

Türkiye Meyve Üreticileri Birliği Genel Başkanı Erol Karapınar, Samsun'un Bafra İlçesi'ne Fındık Entegre Tesisi Kurmak İçin Altyapı Çalışmalarına Başladıklarını Söyledi.

Türkiye Meyve Üreticileri Birliği Genel Başkanı Erol Karapınar, Samsun'un Bafra İlçesi'ne fındık entegre tesisi kurmak için altyapı çalışmalarına başladıklarını söyledi.

19 Mayıs Fındık Üreticileri Birliği Başkanı Alaettin Gülal ile birlikte Bafra Öğretmenevi'nde basın toplantısı düzenleyen Karapınar, Samsun il ve ilçe tarım teşkilatlarının Türkiye genelinde olağanüstü bir çalışma sergileyerek, takdire şayan bir görüntü arz ettiğini belirtti. Bölgedeki tarım teşkilatlarının ve üretici birliklerinin birbirini desteklemesinin tarım grafiğini yükselteceğini kaydeden Karapınar, "Fındık üreticilerinin üretimden satış sonuna kadar tek kuruluşu Fındık Üreticileri Birliği'dir. Fındık üreticileri birlikleri gücünü çiftçisinden almaktadır. Ben, Karadeniz'de fındık üreticisinin gülen yüzlerini görmeye alıştım. Bölgemizin acilen bir fındık kurutma tesisine ihtiyacı olduğunu gezilerimiz neticesinde gördüm. Biz, ekip olarak bu konuda pilot bölge çalışmasına girdik. Pilot bölge olarak da Samsun'u belirledik, Samsun ve ilçelerinde fındık üretimi yapılan arazileri fındık üretici birlikleri başkanlarıyla birlikte gezdik. Acilen entegre tesisleri için altyapı çalışmasına başlama kararı aldık. Tesisi en yakın zamanda Samsun'a kazandıracağız" dedi.

TMO'nun arz talep fazlası ürünü 10 gün içerisinde alacağını belirten Karapınar, fındık tüccarlarının kendi aralarındaki rekabetinin fiyata yansıyacağını dile getirdi. Karapınar, "Fındık üreticisinin üretimde herhangi bir sorunu yoktur. Bölgede asıl sorun ambalajlama, pazarlamada görülüyor. Çiftçi eğitimleri ve desteklemeler sayesinde, fındıkta kalite oranımızın seviyesinin daha da artacağına inanıyorum" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title