Haberler

Samsun: İtfaiyeye 1 Milyon 450 Bin Euro'luk Araç Takviyesi

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Avrupa Birliği'ne (AB) Uyum Sağlamak İçin Almanya'dan 1 Milyon 450 Bin Euro'luk 4 Yeni Araç İçin Sipariş Verdi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, Avrupa Birliği'ne (AB) uyum sağlamak için Almanya'dan 1 milyon 450 bin Euro'luk 4 yeni araç için sipariş verdi.

Araç parkında 13 aracı bulunan Samsun İtfaiyesi'nin AB'ye uyum sağlamak için sürdürdüğü çalışmalar çerçevesinde siparişini verdiği 40 metre açılabilen merdivenli itfaiye aracının geldiği ve fiyatının 650 bin Euro olduğu öğrenildi. İtfaiye Daire Başkanı Hasan İnce, Almanya'ya 2 arazöz ve bir kurtarma aracı siparişi daha verdiklerini ve bu araçların trafik kazaları, depremler ve acil durumlarda kullanılacağını kaydetti. İnce, "Yurtdışından gelen ve gelecek olan araçlarımız son teknolojiyle donatılmış. Gelecek olan 3 aracın maliyeti 800 bin Euro. Bu araçlarımızın maliyetleri çok yüksek, ama Samsun için gerekli. Bu araçlardan 2007'de de 3-4 tane alabilmek için yine ihaleye çıkacağız" dedi.

2007'de Samsun'da itfaiye aracına ihtiyaç kalmayacağına dikkat çeken İnce, Samsun'un sınırlarının genişleyerek Çınarlık, Büyüklü, Taflan, Çakallı'nın da dahil olmasıyla hizmet alanlarının genişlediğine işaret ederek, "Bu beldelerin köyleri de var. Hepsine müdahale etmek zorundayız. Araçlarımızın sayısı yükseliyor ama sınırlar da genişlemiş durumda. Personel sayımız ise 95. İleriki tarihlerde personel talebimiz de olacak. İnşallah personel sayısı da artacak. Zaten 3 vardiya şeklinde 24-48 saat esasına göre çalışıyoruz. Şu anda Atakum ve Tekkeköy bölgemizde birer grubumuz var. 24 saat hiç aralıksız bu arkadaşlarımız o bölgelerde görev yapıyor. Avrupa'da bin kişiye bir itfaiyeci düşüyor. Bu standartları yakalamak zorundayız" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title