Haberler

Samsun: Havza'da Yeni Termal Kaynak İçin Sondaj Çalışması Yapılacak

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Haza İlçesi'nde yeni termal kaynakların araştırılması için Maden ve Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından sondaj çalışmaları yapacağını söyledi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Haza İlçesi'nde yeni termal kaynakların araştırılması için Maden ve Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü tarafından sondaj çalışmaları yapacağını söyledi.

Havza İlçesi'nde 3 yeni gelişmenin olduğunu ve bu gelişmelerin ilçe için çok önemli olduğunu belirten Suat Kılıç, Havza İlçesi'nin Orta Karadeniz'in termal kaplıca merkezi olduğunu ama altyapı yetersizliği ve su kaynaklarının ihtiyacı karşılamaması sebebiyle yeni arayışlar içerisine girdiklerini kaydetti. Yeni kaplıca suyu tespiti yaptıklarını ve sondaj çalışmaları için girişimlerde bulunduklarını dile getiren Kılıç, "MTA tarafından yeni bir kalıca suyu araması yapılması için Devlet Planlama Teşkilatı üzerinden Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in talimatları doğrultusunda 600 bin YTL kaynak sağlandı. MTA sondaj ekipmanlarını bölgeye gönderecek ve sondaj çalışmalarına başlayacaktır" dedi.

Havza, Vezirköprü ve Bafra'da doğalgaz kullanımının sağlanması için 2005 yılında 11 milyon dolarlık proje kapsamında ana hatların çekildiğini hatırlatan Kılıç, "Doğalgaz Havza'ya ulaştı. Şimdi, Havza üzerinden Vekirköprü ve Bafra'da da ana hat çalışmaları sürdürülüyor. 9 Ağustos 2006 tarihinden itibaren doğalgaz şehir içi şebeke hatlarının çekilmesi için ihale sürecinde firmalardan yeterlilik belgeleri alınacak. Kasım ve Aralık ayına kadar teknik incelemeler yapılacak. Daha sonra, 3 ilçenin doğalgaz şehir içi şebeke hatlarının ihalesi gerçekleştirilecek" diye konuştu.

Son olarak Havza İlçesi'nde yaklaşık 500 yıllık geçmişe sahip ve şuan Kaymakamlık bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 20 yıldır aş evi olarak kullanılan İmarethanenin restore edileceğini vurgulayan Kılıç, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün restore çalışmalarını yapacağını ve restore çalışmaları tamamlandıktan sonra imarethanenin Halk Kütüphanesi olarak kullanılmasını planladıklarını kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title