Haberler

Samsun'daki Müzelerde Sergilenen Eserler Gerçek Çıktı

Samsunlu Araştırmacı, Tarihçi ve Yazar Baki Sarısakal, 1919 Yılında Mıntıka Palas Oteli'nde Kalan Atatürk'ün Kullandığı ve Gazi Müzesi'nde Sergilenen Eşyaların Birçoğunun Gerçek Olmadığını İddia Etmesi Üzerine Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Başlattığı Soruşturma Tamamlandı ve Her 3 Müzede Bulunan Eserlerin de Eksiksiz ve Gerçek Olduğu Ortaya Çıktı.

Samsunlu Araştırmacı, tarihçi ve yazar Baki Sarısakal, 1919 yılında Mıntıka Palas Oteli'nde kalan Atatürk'ün kullandığı ve Gazi Müzesi'nde sergilenen eşyaların birçoğunun gerçek olmadığını iddia etmesi üzerine Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma tamamlandı ve her 3 müzede bulunan eserlerin de eksiksiz ve gerçek olduğu ortaya çıktı.

Milli Mücadele'yi başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da bulunduğu süre içinde kaldığı Mıntıka Palas Oteli'nde kullandığı ve Gazi Müzesi'nde sergilenen eşyaların büyük çoğunluğunun gerçek olmadığının tarihçi ve yazar Baki Sarısakal tarafından öne sürülmesi üzerine Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı. Soruşturmayı geniş tutan savcılık, Gazi Müzesi'nin yanı sıra Etnografya ve Arkeoloji Müzelerindeki tarihi eserlerin de incelenmesini istedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından söz konusu müzelerdeki gerek sergilenen gerekse depolarda bulunan tüm eserler iki kez incelendi. Yapılan inceleme sonucunda hem Atatürk'ün eşyalarının hem de diğer tarihi eserlerin eksiksiz ve gerçek olduğu belirlendi.

Başlattıkları soruşturmanın tamamlandığını belirten Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Nevzat Açıkgöz, "Yapılan soruşturmada her 3 müzede bulunan bütün eserlerin tam ve eksiksiz olduğu tespit edildi. Başlattığımız soruşturmayla ilgili takipsizlik kararı verdik. Gazi Müzesi'nde 192 adet , Etnografya Müzesi'nde 649 adet, Arkeoloji Müzesi'nde 5 bin 945 eser ile 9 bin 809 adet kayıtlı sikke eksiksiz ve orijinal olarak yerlerinde bulunuyor. İddia edildiği gibi Samsun'daki müzelerde hiçbir ürün eksik ve imitasyon değil" dedi.

(MAY-SA-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

Mike Tyson Jake Paul maçı ne zaman, hangi kanalda 2024? Hemşireler Günü mesajları ve sözleri 2024! Hemşireler Günü ne zaman 2024? Dünya hemşireler günü tarihi nedir? 11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (2024-TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title