Haberler

Samsun'da Öğretmenlerin Mesleki Yeterlilikleri Artırılıyor

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından “öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek” ve “gelişen dünyadaki yeni eğitim yöntemleri konusunda öğretmenleri bilgilendirmek” amacıyla oluşturulan “Samsun Öğretmen Akademisi Projesi” kapsamında ilk eğitimler başladı.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından "öğretmenlerin mesleki gelişimlerini desteklemek" ve "gelişen dünyadaki yeni eğitim yöntemleri konusunda öğretmenleri bilgilendirmek" amacıyla oluşturulan "Samsun Öğretmen Akademisi Projesi" kapsamında ilk eğitimler başladı.

Öğretmenden Öğretmene eğitim sistematiği üzerine geliştirilen Öğretmen Akademisi konusunda İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen yaptığı açıklamada, "İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak öğretmenlerin değişen dünyada mesleki bilgi ve becerilerini artırmak üzerine bir sistem kurguladık. Sistematiği tarafımızdan oluşturulan öğretmen akademisinde; alanında farklılık gösteren, kendini geliştirmiş öğretmenlerimiz bilgi ve becerilerini meslektaşları ile paylaşacak. Bu paylaşımda hep birlikte öğrenmeyi sağlayacak. İlk eğitimlerimiz de öğretmenlerimiz tarafından büyük ilgi gördü. Samsun Öğretmen Akademisi yeni eğitimler ve atölye çalışmaları ile faaliyetlere devam edecek" dedi.

Öğretmen Akademisi kapsamında şu ana kadar öğretmenlerden gelen talepler doğrultusunda eğitim takvimleri oluşturuldu. Bugüne kadar "AB Proje Hazırlama Eğitimi", "Öğretim Süreçlerinde Öğretim Stratejileri", "STEM Eğitimi", "TÜBİTAK Proje Araştırmaları" ve "Ölçme Değerlendirmede Yeni Yaklaşımlar" konulu seminer ve atölye çalışmaları gerçekleştirildi. Eğitimlere katılan öğretmenler eğitimler sırasında eğlenerek öğrenme imkanı buldu.

Öğretmen akademisinde eğitimler ücretsiz olarak veriliyor

Eğitimlere katılan öğretmenler eğitimlerin oldukça zevkli ve öğretici geçtiğini, mesleki anlamda kendilerini yenileme imkanı bulduklarını belirtiyor. Birçok yerde ücretli verilen eğitimlerin, öğretmen akademisi ile ücretsiz olarak verilmesi de önemli bir ayrıntı.

"Samsun Öğretmen Akademi Projesi" kapsamında alanında farkındalık oluşturan, mesleki anlamda ortaya yenilikler koyan öğretmenler il genelinde belirlenerek eğitim takvimi oluşturuldu. Oluşturulan eğitim konuları ve takvime göre eğitimlere katılmak isteyen öğretmenler eğitimleri atölyelerde alıyor. Bir ay gibi kısa sürede 150 öğretmen akademide ders gördü. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Samsun Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title