Haberler

Run 24: 1 koşusu heyecanı dünyayla aynı anda Beykoz'da gerçekleştirildi

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından 24 ülkenin katılımıyla düzenlenen Run24: 1 Koşusu'nun Türkiye ayağı Beykoz'da yapıldı.

Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından 24 ülkenin katılımıyla düzenlenen Run24: 1 Koşusu'nun Türkiye ayağı Beykoz'da yapıldı. Her ülkede birer saatlik zaman dilimiyle koşulan yarış tüm dünyada gün boyu sürecek.

Türkiye'de Atletizm Federasyonu ve Beykoz Belediyesi'nin destek verdiği Run24: 1 Koşusu'na Beykoz Belediyesi Binası önünce 12.30'ta start verildi. Yarışa en genci 2 yaşında en yaşlısı ise 75 yaşında yüzlerde sporcu katıldı. Yarış alanında gelen Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın yarışmacılara başarılar dileyerek koşuyu başlattı.

Koşu Beykoz Korusu girişine kadarki 1 millik (1,607 m) parkurda kadınlar, erkekler, U18 kızlar, U18 erkekler, büyük kadınlar ve büyük erkekler olmak üzere 6 kategoride düzenlendi.

Organizasyon kapsamında yarışmacılara anı madalyası ve katılım belgesi verildi. Ayrıca çocuklar için etkinlik alanında atletizm ve aktivite alanları da kuruldu.

75 yaşında yarışa katılan Muharrem Akkaya, "Koşu sağlık için önemli. Emekli oldum ondan sonra kalp vakfının gittim. Ben spora başladım. Doktorlar koşma ritim bozukluğu var dedi. Ama ben koşmaya devam etti. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Yarışa katılanlardan Ersan Gürelli, "Maratoncuyum zaten güzel bir olay. Dünyada koşuluyor ayını saatte onun için geldim zaten" derken, Asiye Veral de, "Çok heyecan verici bir olay. Ben ilk kez katılıyorum. 24 ülke arasında yapılacak. Keyifli bir yarış olacak umarım" şeklinde konuştu.

Dursun Sarı, "Biz devamlı koşuyoruz zaten böyle bir organizasyonda koşmaktan keyif alacağız. İnşallah güzel bir koşu olacak onun için mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Her yıl "Dünya Küresel Koşu Günü" dolayısıyla tüm amatör ve yaş gruplarının katılımına açık olarak yapılan etkinlik, sağlık yaşam, hareket ve sporla ilgili farkındalık oluşturmayı amaçlıyor. 2 Haziran Günü Fiji Adaları'ndan başlayacak yarışın Avrupa'daki ilk ayağı Beykoz'da koşuldu. 24 farklı ülkede 1'er saatlik zaman dilimiyle yapılacak yarışlar Monaco'da son bulacak. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Atletizm Federasyonları Birliği Atletizm Türkiye Beykoz Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (12 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Gönül Dağı Reyhan kimdir? İpek Uzkalan kaç yaşında, nereli? Gönül Dağı Reyhan karakteri gerçekte kim? İnstagram çöktü mü? İnstagram neden açılmıyor? 11 Mayıs İnstagram'da sorun mu var, neden yüklenmiyor? Kimler Geldi Kimler Geçti 2. sezon olacak mı? Kimler Geldi Kimler Geçti dizisinin 2. sezonu var mı, ne zaman yayınlanacak? 14 Mayıs anneler günü mü? 14 Mayıs Salı anneler günü mü, özel gün mü? Anneler günü ne zaman 2024? Davaro filmi nerede çekildi? Davaro filmi hangi semtte, şehirde çekilmiştir? Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde?
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title