Haberler

Riga: Letonya NATO Zirvesi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Komisyonu'nun Müzakerelerin Kısmen Askıya Alınmasıyla İlgili Tavsiye Kararının Ardından Avrupalı Liderler ile İkili Görüşmelerde Bulundu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Komisyonu'nun müzakerelerin kısmen askıya alınmasıyla ilgili tavsiye kararının ardından Avrupalı liderler ile ikili görüşmelerde bulundu.

Başbakan Erdoğan, bir televizyon kanalında yayınlanan AB'ye üyelikle ilgili tavsiye niteliğindeki kararın "kabul edilemez" olduğu şeklindeki açıklamayı yalanladı.

Başbakanlık kaynakları, Erdoğan'ın ABD Başkanı Bush ile dün akşam görüştüğünü, görüşmede Ürdün gezisi öncesi Başbakan Erdoğan ile Bush'un görüş alışverişinde bulunduklarını açıkladı.

Başbakan Erdoğan bugünkü ikili görüşmelerinde İspanya, Almanya, İtalya, İngiltere, Fransa ve Letonya liderleri ile bir araya geldi. Başbakanlık kaynakları, görüşmelerde ağırlıklı olarak Türkiye'nin AB üyeliği ve Avrupa Komisyonu'nun bugün almış olduğu kararın konuşulduğu belirtildi.

Aynı kaynaklar, NATO Genel Sekreteri Jaap de Hoop Scheffer'ın "Afganistan ile ilgili acil durumlarda kısıtlamaları kaldırabiliriz" şeklindeki açıklamasının yanlış anlaşılabileceğini, Türkiye'nin Afganistan'da yeni bir taahhüt altına girmediğini açıkladı.

Başbakan Erdoğan'ın saat 17:00 sıralarında Riga'dan ayrılarak saat 20:00'de Ankara'ya inmesi bekleniyor. Başbakan Erdoğan, Avrupa Komisyonu'nun tavsiye kararı hakkında Esenboğa'da bir basın toplantısı düzenleyecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title