Haberler

Rahip Franchini: "Şikayetçi Olmayacağım"

İzmir'in Karşıyaka İlçesindeki Bayraklı Semtinde Bulunan Saint Antoin Kilisesi'nde Dün Bıçakla Yaralanan İtalyan Rahip Adriano Franchini, Zanlı R.b'den Şikayetçi Olmayacağını Söyledi.

İzmir'in Karşıyaka ilçesindeki Bayraklı semtinde bulunan Saint Antoin Kilisesi'nde dün bıçakla yaralanan İtalyan rahip Adriano Franchini, zanlı R.B'den şikayetçi olmayacağını söyledi.

Rahip Franchini, halen tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinden Vatikan'a yakın haber ajanslarından MİSNA'ya verdiği demeçte, ''Polise hiç kimseden şikayetçi olmadığımı söyledim. Olay tabii ki, yasalar doğrultusunda yargıya intikal edecek. Ama ben mağdur olarak şikayetçi olmayacağım. Tek dileğim, o çocuğun tedavi edilmesidir'' dedi.

Yaşanan hadiseden dolayı hastanede kendisini üzüntülerini dile getiren Türklere de ortada özür dilenmesi gereken bir şey olmadığını belirttiğini ifade eden Franchini, ''Türklere, utanılacak bir durum olmadığını söylüyorum. İzmir'de olan hadisenin, dünyanın herhangi bir ülkesinde de olabileceğini anlatıyorum'' diye konuştu.

Rahip Franchini, kimi gazetelerin olayı büyütüp bir kriz biçiminde sunmalarına da tepki göstererek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ortada ne uluslararası komplo var, ne de hoşgörüsüzlük atmosferi! Ortada kimi gazetelerde hadiseyle ilgili olarak yazılan aptalca şeyler dışında bir şey yok. Hadise, kötü ve kınanabilir bir şey olmakla birlikte, şikayetçi olma niyetinde değilim.''

Franchini, hadise sırasında kendisi ile zanlı R.B, arasında yaşananları ise şöyle özetledi:

''O çocuk, ayak üzeri, benden kendisini vaftiz etmemi istemişti. Ben ise o sırada kendisinin sağlık sorunları olduğunu fark ettim. Kendisine rahat ve sakin bir şekilde, öncelikle problemlerini çözmesi gerektiğini anlattım. Tam o sırada aniden bağırmaya başladı. Ben içgüdüsel bir şekilde geriye çekildim. Bana bir yumruk vurmuş gibi bir hisse kapıldım. Beni bıçaklamış olduğunu daha sonra anladım. Geri çekilmem ve üstümdeki giysilerim sayesinde, sadece çok hafif bir yara aldım. İç organlarımın yaralanması söz konusu değil.''

Katolik rahip Franchini, böyle bir hadiseden hareketle eski defterleri açmanın doğru olmayacağını da belirterek, ''Eski şeyleri ortaya dökmek için falçatadan daha güçlü bir şey lazım'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title