Haberler

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil: "Türkler Hakkında Hadis Sahihtir"

Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil, yıllardır tartışılan "Hz. Muhammed’in Türklerle ilgili hadisleri var mıdır?

Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil, yıllardır tartışılan "Hz. Muhammed'in Türklerle ilgili hadisleri var mıdır? Var ise bu hadisler sahih midir?" konusuna cevap verdi.

Şimşirgil, "Medyumların bile söylediğine inanıyorsunuz da… Öte yandan Efendimizin; dünyanın en görkemli devletini kuran Türkler hakkında söylediklerini yalanlamak için yarışıyorsunuz. Dünya tarihini etkileyen bir milletten peygamberimizin haberi olmaz olur mu" dedi.

Efendimizin her söylediğinin hak olduğunu ve Türkler hakkında da birçok hadisi olduğunu anlatan Şimşirgil'den bir kitapla yanıt geldi. Şimşirgil yaptığı araştırmalar neticesinde çıkartmış olduğu OTAĞ "Büyük Doğuş" adlı kitabıyla bu söylemlere son noktayı koydu.

Türklerin İslam dinine girmelerinin şüphesiz dünya tarihinin en mühim hadiselerinden birisi olduğunu belirten Şimşirgil; şöyle konuştu: "Bu tartışmalara Efendimizin Türkler hakkındaki hadisleri sahih midir değil midir konusunu yaptığımız araştırmalar neticesinde ortaya çıkan bu kitabımızla konuya son noktayı koyuyoruz. Efendimizin; dünyanın en görkemli devletini kuran ve İslam sancağını yüzyıllarca şan ve şerefle dalgalandıran Türklere söyleyecek sözü olmayacak mıydı? Neden bazıları Türkler hakkında Efendimizin bir şey söylemediğini ya da söylememesi gerektiğini ısrarla istediğini anlayamıyorum!"

Şimşirgil, sözlerinin devamında şunları ifade ediyor; "Tarihin en kadim uluslarından biri olan Türkler kurdukları imparatorluklar ile İslam öncesinde de siyasi bakımdan dünya tarihine tesir etmekteler. Ancak İslam'a girişleri ile birlikte sadece siyasi değil din, kültür ve medeniyet alanlarında da etkinliklerini arttırdılar. Dünyanın en görkemli devlet ve medeniyetlerini kurdular. Buna rağmen günümüzde en fazla zihinleri meşgul eden soru Türklerin İslam dairesine nasıl dahil olduklarıdır. İlk Müslüman Türk devletinin 920'lerde ortaya çıktığı bilindiğine göre Türklerin Müslüman Araplarla karşılaşması iki asrı aşmıştır. Bu iki asırda neler yaşandı? Türklerin İslam dinini kabullerinde neler etkili oldu? Birçok tarihi olaya işaret eden Efendimiz onlar için neler söyledi? İşte İslam'ın doğuşundan muazzam büyümesine, Türklerin İslam'ı kabullerine ve ilk Müslüman Türk Devleti İdil Bulgarlığına, Rusların tam İslam dairesine girecekken neden geri durduklarına kadar merak edilen nice hususları OTAĞ 1 kitabında bulacaksınız. ve daha derin araştırmalar ile bu konuların devamı da gelecektir."

Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, Kahverengi Kitap'tan çıkartmış olduğu kitabında Efendimizin hadislerini araştırarak; "Habeşliler sizle uğraşmadıkça siz de onlarla uğraşmayınız. Hele Türkler size dokunmadığı sürece siz de Türklere (sakın) dokunmayınız!" hadisinin sahih olduğunu ve Türklere dair daha birçok hadisin ise kaynaklarda mevcut olduğunu iddia ediyor. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Şimşirgil Doğuş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title