Haberler

Portakal Bahçelerinde Erken Hasat Bereketi Havadan Görüntülendi

Portakal bahçelerinde erken hasat bereketi havadan görüntülendi Dalında kilogramı 1 TL'den alıcı buluyor Kilosu 1 liradan alıcı bulan Finike portakalında 250 bin ton rekolte bekleniyorANTALYA - Bu yıl havaların sıcak gitmesiyle birlikte Finike ilçesinde hasadına erken başlanan portakalda 250...

Portakal bahçelerinde erken hasat bereketi havadan görüntülendi

Dalında kilogramı 1 TL'den alıcı buluyor

Kilosu 1 liradan alıcı bulan Finike portakalında 250 bin ton rekolte bekleniyor

ANTALYA - Bu yıl havaların sıcak gitmesiyle birlikte Finike ilçesinde hasadına erken başlanan portakalda 250 bin ton civarında rekolte bekleniyor. Portakalın kilogramı ise dalında 1 liradan alıcı buluyor.

Türkiye'de narenciye üretiminde önemli yeri bulunan Finike ilçesinde portakal hasadı erken başladı. Ülke çapında 'Finike portakalı' olarak nam salan ilçede, normalde Kasım ayı sonunda yapılan hasat, bu yıl ilk olarak Ekim ayında başladı. Kasım ayında da devam eden hasadın Mayıs ayında son bulması ve yaklaşık 250 bin ton rekoltenin gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Üretici ve tüccarlar, Finike portakalı olarak bilinen Çağdır Tirişe portakalına iç piyasada yoğun bir talep oluştuğunu ve kilogramı 1 liradan satılan portakal fiyatının kendilerini tatmin ettiğini söyledi.

250 bin ton rekolte

800 dönüme yakın arazisi bulunan ve tüccarlık da yapan üreticilerden Adem Erol, Çağdır Tireşe portakalında erken hasat döneminin yaşandığını ve hasadın Mayıs ayına kadar devam edeceğini söyledi. Finike portakalının kalitesinden bahseden Erol, "Çok kaliteli olduğu için iç piyasada İstanbul, Bandırma, Bursa ve Yalavo bölgelerine gidiyor. Rusya, Almanya gibi ülkelere de ihracatı gerçekleşiyor. Finike Ziraat Odası'nın tahminlerine göre 250 bin ton Finike ve çevresinde rekolte olduğu söyleniyor. Mayıs'a kadar hasadımız devam edecek" dedi.

"Allah'ın Finike'ye bir vergisi"

Çavdır Tireşe cinsi portakalın Finike'nin en kaliteli ve lezzetli portakalının olduğunu da ifade eden Erol, "Has Finike portakalı dediğimiz portakal. Bunun bir özelliği var, kestiğinizde içinde bal beteği gibi görünüyor, insanın ağzında hiç posa bırakmıyor. Bu portakal Allah'ın Finike'ye bir vergisi" dedi.

10 yıldır çiftçilikle uğraşan Niyazi Sertbaş ise waşinkton ve verense cinsinde portakal ürettiğini ve hasada daha erken başladığını söyledi. Portakalın geçtiğimiz Mayıs ayında çiçeklenmeye başladığını belirterek, "Haziran aylarında meyve oturmaya başlıyor ve bu aylarda hasadı yapılıyor. Önce erkenciler kesiliyor" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Türkiye Finike Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title