Haberler

İçişleri Bakanı Ala'dan Huzurevi Ziyareti

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : - İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın konuşması İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Eskiden bir emeklinin ve asgari ücretlinin maaşını düşünün. Bir buzdolabı almak için 5 emekli maaşı lazımdı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

- İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın konuşması İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Eskiden bir emeklinin ve asgari ücretlinin maaşını düşünün. Bir buzdolabı almak için 5 emekli maaşı lazımdı. Şimdi ise bir emekli maaşıyla 1,5 buzdolabı alınabiliyor." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Fethiye Dörtçelik Huzurevini ziyaret eden Ala, çiçek verip bayramlarını kutladığı huzurevi sakinleriyle bir süre sohbet etti.

Ala, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin ekonomik açıdan önemli aşamalar katettiğini, bunun da halka yansıdığını söyledi.

İktidarları döneminde önemli projeleri hayata geçirdiklerini vurgulayan Ala, " Türkiye'yi nereden aldık nereye getirdik? Bundan sonra da Allah'ın izniyle yapmış olduğumuz dünyanın 4'üncü köprüsü (Osmangazi Köprüsü) gibi şimdi de otobanlar, hızlı tren derken emekli maaşlarını da yukarı çektik. Allah'ın izniyle şimdi daha da yukarı çıkaracağız. Yani Türkiye geliştikçe herkesin durumu daha iyiye gidecek." diye konuştu.

Ala, enflasyonun da düştüğünü ifade ederek, şöyle devam etti:

"Eskiden bir emeklinin ve asgari ücretlinin maaşını düşünün. Bir buzdolabı almak için 5 emekli maaşı lazımdı. Şimdi ise bir emekli maaşıyla 1,5 buzdolabı alınabiliyor. Biz bunu da yeterli mi buluyoruz? Hayır. Niye gece gündüz çalışalım o zaman. Böyle çalışarak daha yukarılara çıkması lazım. 1 kuruş ödemeden köprüyü de yaptık. Özel sektör yaptı. Millet geçecek, kazanacak, Türkiye kazanacak. Allah'a şükür şu son dönemde de en iyi büyüyen 5 ülkeden biri olduk. Yeter ki şu istikrarla devam edelim."

Bakan Ala, daha sonra Ali Osman Sönmez Huzurevi ve Sırameşeler Kız Yetiştirme Yurdu ve Çocuk Yuvasını da ziyaret etti.

Kaynak: AA / Politika

Efkan Ala Fethiye Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title