Haberler

CHP'li Acar'dan Suç Duyurusu

Acar, RTÜK ve YÖK üyeleri hakkında "görevi kötüye kullandığı" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağını ifade etti.

TBMM - CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, RTÜK ve YÖK üyeleri hakkında "görevi kötüye kullandığı" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Acar, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, RTÜK'ün, Gezi Parkı olaylarını ekranlarına taşıyan bazı televizyon kanallarını cezalandırdığını, orantısız cezalar verdiğini söyledi. Acar, bu kararlarla birlikte haber vermenin artık suç haline getirildiğini savundu.

Vatandaşın haber verdiği için baş tacı yaptığı kanallara, RTÜK'ün ceza kestiğini savunan Acar, bunun tek nedeninin; RTÜK'ün tarafsızlığını ve bağımsızlığını kaybetmesi, RTÜK üyelerinin, görevini kötüye kullanması olduğunu ileri sürdü. Acar, "Suç duyurumuzun nedeni de budur; RTÜK üyeleri görevini kötüye kullanmıştır. RTÜK, 'şiddeti özendiriyor' diye bu kanalları cezalandırırken, TRT'nin provokatörlüğünü görmezden geliyor. Başbakan'ın diliyle provokasyon yapılması ve buna seyirci kalınması suçtur. Bunun, anayasal olarak bağımsız ve tarafsız olması gereken kurumlar tarafından yapılması daha vahim bir tablodur. RTÜK üyeleri tarafsızlığını yitirmiştir. RTÜK üyeleri, haber veren kurumları cezalandırarak görevlerini kötüye kullanmıştır" diye konuştu.

YÖK ile ilgili de suç duyurusunda bulunacağını belirten Acar, Türkiye'de sayısı en hızlı artan kurumlardan birinin de vakıf üniversiteleri olduğunu kaydetti. Acar, "zincir marketler gibi yandaş vakıflara vakıf üniversiteleri kurdurulduğunu" ileri sürdü.

Gürkut Acar, "Uygulamaları ve icraatlarıyla iktidara göbekten bağımlı hale geldiği görülen AK-RTÜK ve AK-YÖK'ten davacıyım" dedi.

Acar, suç duyurusunda, RTÜK Başkanı Davut Dursun, RTÜK Başkanvekili Taha Yücel, RTÜK üyeleri Abdülvahap Darandeli, Hamit Ersoy, Hasan Tahsin Fendoğlu ve Ahmet Yıldırım hakkında, "siyasi saiklerle adaletsiz ceza vererek görevi kötüye kullandığı" iddiasıyla TCK'nın 257. maddesi uyarınca haklarında kamu davası açılmasını talep edeceğini söyledi.

Acar, YÖK üyeleri hakkında da "siyasi saiklerle üniversite kuruluşunu engelleyerek, görevi kötüye kullandığı" gerekçesiyle suç duyurusunda bulunacağını belirtti. -

Kaynak: AA / Politika

Gürkut Acar Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title