Haberler

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ağbaba Açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "CHP olarak, tüm kimlik ve inanç gruplarının haklarının özgürlükçü ve insan onuruna yakışır bir temelde yükselmesi için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, "CHP olarak, tüm kimlik ve inanç gruplarının haklarının özgürlükçü ve insan onuruna yakışır bir temelde yükselmesi için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Ağbaba, yazılı açıklamasında, Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde, babası vefat eden bir mahkumun, "onlarca jandarma eşliğinde" cenazeye getirildiğini savundu.

Mahkumun annesiyle görüştürülmek istenmediğini, Burhaniye Cezaevi yönetimi tarafından da "cemevine götürülmemesinin" emredildiğini öne süren Ağbaba, şunları kaydetti:

"Bir evladın acısını en yakınıyla paylaşmasından bile korkuyorlar. Bunlar AKP'nin ilk icraatı da değil. Geçmişte de Ergenekon, Balyoz tutsaklarına aynı muameleler yapıldı. AKP'nin inanç özgürlüğü, farklı kimliklerin ve inançların özgürlükleri söz konusu olduğunda onlara açıkça hakaret eden, aşağılayan ve yok sayan bir anlayıştan beslenmektedir. CHP olarak, tüm kimlik ve inanç gruplarının haklarının özgürlükçü ve insan onuruna yakışır bir temelde yükselmesi için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz."

Kaynak: AA / Politika

Veli Ağbaba Altınoluk Balıkesir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title