Haberler

CHP'den Fener Rum Patrikhanesi'ne Ziyaret

Güncelleme:

CHP'li Korutürk: "Biz sayın patriğe partimizin memleket ile ilgili bütün projelerini anlattık"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk, "Biz sayın patriğe partimizin memleket ile ilgili bütün projelerini anlattık. Azınlıklar bizim tam haklara sahip vatandaşlarımız. Bizim projelerimiz ekonomik olsun sosyal olsun hepsi herkese olduğu gibi tabiki azınlıklarımızada açık. Kendilelerine bütün bu ekonomik projelerimiz, sosyal projelerimiz ve özgürlük projelerimiz konusunda bilgi verdik"

Patrikanenin girişinde Ayşe Öztürker isimli bir öğretmen, CHP'li Korutürk ve Tamaylıgil'e polislerin kendisini darp ettiğini söyleyerek, yardım istedi. CHP'li Korutürk ve Tamaylıgil'de konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Korutürk ile Genel Sekreter Bihlun Tamaylıgil, Fener Rum Patriği Bartolomeus'u, makamında ziyaret etti.

GAYET GÜZEL BİR GÖRÜŞME OLDU"

Korutürk, Tamaylıgil ve CHP İstanbul 2. Bölge milletvekili adayı Mari Gormezano, Fener Rum Patriği Bartolomeus ile yaklaşık bir saatlik görüştü. Korutürk ve Tamaylıgil görüşmede azınlıkların sorunları hakkında bilgi aldılar ve CHP'nin hem bu konuya ilişkin hem de genel politikalarını anlattı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Korutürk ile Genel Sekreter Tamaylıgil çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Korutürk, "Fener Rum Patrikhanesi'ni ziyaret ettik. Biz sayın patriğe partimizin memleket ile ilgili bütün projelerini anlattık. Azınlıklar bizim tam haklara sahip vatandaşlarımız. Bizim projelerimiz ekonomik olsun, sosyal olsun hepsi herkese olduğu gibi tabiki azınlıklarımıza da açık. Kendilelerine bütün bu ekonomik projelerimiz, sosyal projelerimiz ve özgürlük projelerimiz konusunda bilgi verdik. Kendisi de bize başarılar diledi. Gayet güzel bir görüşme oldu" dedi.

"TAKİP EDECEĞİZ"

"Size iletilen bir şikayet var mı? sorusuna Korutürk, "Şikayet değil de buradaki sorunlarından bahsettiler. O sorunlar tabi ki Lozan Antlaşması çerçevesinde, Lozan Antlaşması'nın tanıdığı bütün haklar hepsi en geniş şekilde Lozan Antlaşması'nında içerisinde kalmak kaydıyla çözülmeye müsaahit haklar. O konuda da kendilerinden görüş aldık" şeklinde konuştu.

Korutürk, "Ruhban Okulu da gündeme geldi. Ruhban okulunda hükümetin bir çalışması varmış. Onu bize söylediler. Tabii biliyorsunuz bizde Anayasal bir gereklilik var eğitim birliği. Eğitim birliği içerisinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın da kontrolü altında bu konuda bir çalışma yürüyormuş. Bunu da biz böylece takip edeceğiz" diye konuştu.

ÖĞRETMEN DARP EDİLDİĞİNİ İDDİA ETTİ

Patrikanenin girişinde Ayşe Öztürker isimli bir öğretmende CHP'li Korutürk ve Tamaylıgil'e Fatih'te polislerin kendisini darp ettiğini söyleyerek, yardım istedi. CHP'li Korutürk ve Tamaylıgil'de konunun takipçisi olacaklarını belirtti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title