Haberler

BBP Genel Başkanı Destici: Asgari ücret en az 17 bin TL olmalı

Güncelleme:

Asgari ücrete geçen yıl 2 kez zam yapıldığını hatırlatan Mustafa Destici, "Biz burada Büyük Birlik Partisi olarak bir refah payıyla eklenerek bu rakamın en az 17 bin civarında olmasının doğru olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. Destici, "Onun için enflasyon tek haneli rakamlara inene kadar asgari ücret, ülkemizde yılda en az 2 kez tespit edilmeye devam etmelidir" diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, milyonların beklediği asgari ücrete ilişkin konuştu. Destici, "Biz burada Büyük Birlik Partisi olarak bir refah payıyla eklenerek bu rakamın en az 17 bin civarında olmasının doğru olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

BBP LİDERİ DESTİCİ'DEN YÜKSEK ENFLASYON VURGUSU

BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehir'de bir otelde düzenlenen basın toplantısında dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Destici, "Yüksek enflasyon devam ediyor. Yıl sonu enflasyon beklentisi 65-70 arası. Önümüzdeki 2024 yılıyla ilgili enflasyon beklentisi de yüzde 50 civarında. Peki enflasyonun yüzde 50 ve üzeri olacağı bir ülkede asgari ücret, yılda bir kere sadece ocak ayında tespit edilir, bir yıl boyunca asgari ücretli bu rakama, bu ücrete mahkum bırakılırsa asgari ücretli haksızlık olmaz mı? Onun aldığı para enflasyon karşısında erimez mi? Eksilmez mi? Zaten en düşük çalışma maaşından bahsediyoruz. Onun için enflasyon tek haneli rakamlara inene kadar enflasyon, ülkemizde yılda en az 2 kez tespit edilmeye devam etmelidir. Bundan hiç kimse taviz vermemelidir. Bundan hiç kimse taviz vermemelidir."

"ASGARİ ÜCRET EN AZ 17 BİN LİRA CİVARINDA OLMALI"

Asgari ücret artışının enflasyon artışı ve bunun üzerinde bir refah payı ile birlikte 15 bin lira seviyesinde ya da onu geçeceğini gördüklerini değinen Destici, "Biz burada Büyük Birlik Partisi olarak bir refah payıyla eklenerek bu rakamın en az 17 bin civarında olmasının doğru olduğunu düşünüyoruz ve bunu da kamuoyuyla paylaşıyoruz." dedi.

YEREL SEÇİM İÇİN İDDİALI ÇIKIŞ

2024 yerel seçimlerine yönelik partilerinin Türkiye'nin tamamında aday gösterecek güce sahip olduğunu ve buna hazır olduklarını dile getiren Destici, 17 Aralık'ta Ankara'da düzenleyecekleri Genel İstişare Toplantısı'nda seçim startını vermiş olacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Politika

Büyük Birlik Partisi Mustafa Destici Asgari Ücret Zam Politika Ekonomi Güncel Haberler

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, 'Türkiye Türk'tür Türk kalacak' yazısı Van'ı karıştırdı

Trafikteki Kürtçe uyarılara yazılan, "Türkiye Türk'tür Türk kalacak" yazısı Van'ı karıştırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Netanyahu'nun ABD Kongresi'ndeki konuşmasına ilk tepki

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Küfeyi sırtına alan Özgür Özel'den Erdoğan'a erken seçim çağrısı: Biz taşırız

Bakmadan Geçme

27-28 Temmuz Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Temmuz 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Temmuz Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? Sancaktepe, Avcılar, Esenler elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Elektrikler ne zaman gelecek? Ankara Keçiören, Altındağ, Ayaş elektrik kesintisi! 27-28 Temmuz Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Ataşehir hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Ataşehir nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Kadıköy hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Kadıköy nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Beykoz hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Beykoz nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Küçükçekmece hangi yakada, İstanbul'un neresinde? Küçükçekmece nerede, Avrupa yakasında mı Anadolu yakasında mı? Instagram bu hikayeye erişilemiyor hatası! (ÇÖZÜMÜ) Instagram bu hikayeye erişilemiyor ne demek, neden olur? Cihan Çanak bozkurt işareti mi yaptı? UEFA Cihan Çanak'a ceza verecek mi? Rüyada birinin öldüğünü duymak ne anlama gelir?
Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

Ağır işkence ölüm getirdi! İsrail hapishanesindeki Hamas lideri Ebu Arra hayatını kaybetti

500

Yorumlar (17)

Ahmet Say:

100 de versen neden 200 olmadı derler

23
163
yanıtYanıtla
haylaz_7367:

Neyin kafasını yaşıyorsun

yanıt90
yanıt13
adem kocaoğlu:

senin gibi zekası geriden gelenler hayatı hep bir adım onde yasıyormuşsunuz gibi hissedersiniz.

yanıt18
yanıt0
ŞAŞKIN:

20 den aşağısı zulümdür.

155
6
yanıtYanıtla
Mustafa Acar:

O parayla sen geçinebilir misin biraz dürüst olun

127
6
yanıtYanıtla
Mustafa yalçın:

Ev kirası 15.000 TL. Kaldı 2.000 TL. Nasıl geçineceğiz? Ev kiralarına çözüm bulun.

109
5
yanıtYanıtla
haylaz_7367:

kuzu kestirmeye devam mı?

75
5
yanıtYanıtla
MAVİ.blue. YEŞİL.:

bence 18500-20 binden aşağısı ittifaka ciddi oy kaybettirir.emekli maaşları da asgari ücretin altında kalırsa ordan da yerel seçimlerde dahada çok oy kaybettirir.milyonlarca emekli mart ayını beklemeye başlar.

64
4
yanıtYanıtla
Mevlüt:

Destici bey askeri ücret 30-40 bin olsa ne yazar. SGK ve vergi dairesi doğru dürüst denetleme yapmıyor. Esnaf gelirini az gösteriyor çalışanlara sigorta yapmıyor yapsa da asgari ücretin altında maaş verip günde 11-12 saat çalıştırıyor. Kısacası müslümanız diyoruz dinsiz yaşıyoruz

64
2
yanıtYanıtla
VATOZZ:

Seni tinlayan kim :))

54
4
yanıtYanıtla
Tüm 17 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title