Haberler

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'de Eğitim Gören Yabancı Öğrencilere Seslendi

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilere seslendi Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 10.

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'de eğitim gören yabancı öğrencilere seslendi

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, 10. Uluslararası Öğrenci buluşması final programına katıldı

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş: "Hangi zorluklarla karşı karşıya kalırsanız kalın, unutmayın ki Türkiye yanınızdadır ve sizinle beraberdir"

İSTANBUL - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, dünyanın farkı ülkelerinden gelerek Türkiye'de eğitim gören öğrencilere seslenerek, "Hangi zorluklarla karşı karşıya kalırsanız kalın, unutmayın ki Türkiye yanınızdadır ve sizinle beraberdir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen 10. Uluslararası Öğrenci buluşması final programına katıldı. İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Kurtulmuş, dünyanın pek çok noktasından gelerek Türkiye'de eğitimini tamamlayan öğrencilere seslendi.

Türkiye'de eğitimini sürdüren yabancı öğrencilerin de 15 Temmuz gecesi darbecilere karşı sokaklara çıktığını hatırlatan Kurtulmuş, "15 Temmuz akşamı Türkiye'ye karşı, Türkiye'nin geleceğine karşı yapılan o ihanet hareketine karşı siz kardeşlerimiz de aynen Türkiyeli kardeşlerimiz gibi sokaklara çıktınız, zalimin karşısında durdunuz. Makedonyalı kardeşim ne diyor 'keşke gazi olmak, şehit olmak şerefine nail olsaydım'. Siz bu anlamda bize 15 Temmuz akşamı duruşunuzla Çanakkale'yi bir kez daha bize hatırlattınız" ifadelerini kullandı.

Eğitimini tamamlayan öğrencilerin bundan sonra daha büyük bir sorumluluk altında olacağını vurgulayan Kurtulmuş, "Önce yakın çevrenize, bütün milletinize, İslam ümmetine ve insanlığa karşı sorumluluk altındasınız. Dünyanın önemli değişikliklerden geçtiği bir dönemde yaşıyoruz. Önümüzdeki yıllar şimdiye kadar yaşadıklarımızdan çok daha çetin yeniden oluşlara sahne olacaktır. Burada tarih boyunca biriktirdiğimiz tecrübeden hareketle hep beraber Afrika'dan Asya'ya kadar bütün ülkelerdeki halklarımızı yeniden bilinçlendirmek sizlerin vazifesi. Gittiğiniz her yerde tarih boyunca yaşanan yanlışlıkları, zulümleri ders olarak çıkaracağız ve yeni bir dünyanın kurulması için bütün gücümüzle var olacağız" şeklinde konuştu.

Konuşmasında dünyanın pek çok noktasında gelen öğrencilere çağrıda bulunan Kurtulmuş şunları söyledi;

"Kara Afrika'dan gelen kardeşlerim. Bütün Afrika'yı asırlar boyuna sömüren, altınlarını, madenlerini çalıp götürerek kendi ülkelerinin geleceği için kullanan, Afrikalı gençleri tutsak ederek yeni dünyaya köle olarak götüren ve bütün bu hırsızlıklar üzerinden bir dünya kurarak Afrika'ya zulmetmeye devam eden uluslararası emperyalist güçlere karşı güçlü olacaksınız. Dayanışma ruhu içerisinde Afrika halklarının bir araya gelmesini sağlayacak ve İslam kardeşliğini esas alarak Afrika'nın uyanışına vesile olacaksınız. Asya'dan gelen kardeşlerimiz. Endonezya'dan Myanmar'a kadar bütün coğrafyada Osmanlı'nın çözülmesinden sonra parsel parsel zulmü siyaset olarak dayatanlara, o coğrafyada yeniden ülkeler oluşturup halkları birbirine kışkırtanlara karşı başınız dik olarak Asya'nın mazlum halklarını bir araya getireceksiniz. Ortadoğu'dan gelen kardeşlerim. Ortadoğu'da ikinci Skyes-Picot'u uygulamaya koyarak ülkeleri lime lime doğrayan, insanları etnik ve mezhep ayrılıkları çerçevesinde bölüp dağıtmaya çalışan bu küresel plana karşı bir arada olacaksınız. Balkanlardan gelen kardeşlerim. Osmanlı cihan devletinin 6 asıl boyunca barış içerisinde yaşattığı o coğrafyayı etnik temelde paramparça edenlere inat Balkanların yeniden birleşmesini sağlayacaksınız. Siz Filistinli kardeşlerim. Filistin'de yeniden birlik ruhunu ortaya koyacak, Hz. Ömer'in, Yavuz Sultan Selim'in, Sultan Abdülhamit Han'ın ortaya koyduğu muhteşem ruhu yeniden dirilteceksiniz. Şey Ahmet Yasin'in ruhunu, Ebu Ammar'ın ruhunu yeniden diriltecek, 16 yaşında şehit edilen Fatıma'ların hesabını soracaksınız. Hangi zorluklarla karşı karşıya kalırsanız kalın, unutmayın ki Türkiye yanınızdadır ve sizinle beraberdir.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Numan kurtulmuş Türkiye Afrika Politika Güncel Haberler

title