Haberler

Bahçeli'nin "Amedspor diye bir kulüpten bahsedilemeyecektir" sözlerine HDP'li Pervin Buldan'dan yanıt

Güncelleme:

Bursa'da oynanan ve olayların damga vurduğu Bursaspor-Amedspor maçı ile ilgili MHP lideri Devlet Bahçeli "Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amedspor diye bir kulüpten de bahsedilemeyecektir." dedi. Bu sözlere yanıt veren HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Amed vardır, var olmaya devam edecektir. Amedspor gol atmaya devam edecektir. Olmayacak olan, bu seçimde gidecek olan sizlersiniz" ifadelerini kullandı.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, bugün TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Buldan; Bursa'da oynanan ve olayların damga vurduğu Bursaspor-Amed spor maçı ile ilgili "Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amed spor diye bir kulüpten de bahsedilemeyecektir." diyen MHP lideri Devlet Bahçeli'yi hedef aldı.

"AMEDSPOR GOL ATMAYA DEVAM EDECEKTİR"

Buldan, "Hükümetin küçük ortağı biraz önce yaptığı konuşmada, ırkçı saldırılara, 90'ların karanlık çetelerine bir kez daha sahip çıktı. Amed yok dedi, Amed spor yok dedi. Ben de buradan bir kez daha diyorum ki; Amed vardır, var olmaya devam edecektir. Amed spor vardır, var olmaya devam edecektir. Amed spor gol atmaya devam edecektir. Olmayacak olan, bu seçimde gidecek olan sizlersiniz. Irkçı konuşmalarınızla, saldırgan tavırlarınızla gitmeye mahkumsunuz ve bizler sizi göndereceğiz." dedi.

Bahçeli'nin 'Amedspor diye bir kulüp olmayacak' sözlerine HDP'li Pervin Buldan'dan yanıt

BAHÇELİ NE DEDİ?

Sabah grup toplantısında konulan Devlet Bahçeli tribünde açılan pankartları eleştirirken, "Türk milletinin acılı dönemin istismara kalkışanlar, karşılarında MHP'yi ve Cumhur İttifakını bulacaklar. Geçtiğimiz hafta sonu Bursa spor ve Diyarbakır spor maçında tribünlerden açılan resimlerin sporun ahlakına aykırı olduğu açıktır. Bize göre Amed diye bir yer yoktur, Amed spor'dan bahsedilemeyecektir. Bursa'da küçük bir azınlık olan terör yandaşlarının stadyumu tahrik etmesi, çıkan olayların Kürt kökenli kardeşlerimle ilişkilendirilmesi rezalettir. Türk ile Kürt arasına düşmanlık tohumu ekmeye kalkan kim varsa, koparılması gereken çıban başıdır. Bursa nasıl gözbebeğimizse, Diyarbakır da öyledir." ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

TFF 2'nci Lig Beyaz Grup mücadelesinde Bursa spor, sahasında Amed spor'u 2-1 mağlup etti. Karşılaşma öncesinde başlayan olaylar saha içine de yansıdı. Sahaya yabancı maddelerin yağdığı maça tribünde açılan "Beyaz Toros" ile "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım pankartları damga vurdu. Olaylarla ilgili soruşturma başlatılırken siyaset, sanat ve spor camiasından yaşananlara tepki gösterilmişti.

Kaynak: ANKA / Politika

Devlet Bahçeli Pervin Buldan Bursaspor Amedspor Amedspor Bursa MHP Politika Spor Güncel Haberler

500

Yorumlar (49)

Zübeyir Kıvrak:

AMED DENİLEN YER NERESİ BİLEN VAR MI ???

577
757
yanıtYanıtla
Mehmet ali:

Hadi coğrafya bilmiyorsun tarihte mi bilmiyorsun cahil

yanıt16
yanıt7
Alkurt:

SAG OL VAR OL SEVGILI BAHCELI, DIYARBAKIR IN ADI, BAKIRIN COK CIKTIGI YER ANLAMINDA OLUP, BAKIR DIYARI ADI VERILMISTIR..DIYARBAKIR TÜRKLERIN VERDIGI BIR ISIMDIR, BAKIRIN COK CIKTIGI YER ANLAMINDADIR, DIYARBAKIR NE ISE BURSA DA TÜRKIYENIN ŞEHIRLERIDIR,.,AMED BIZANS ISMIDIR..VE TÜRKLER ICIN YOK HÜKMÜNDEDIR, AMED YOK DIYARBAKIR VAR...BILGINIZE

580
687
yanıtYanıtla
kenan teymur:

Sakın Ahmet olmasın

yanıt0
yanıt8
Mehmet ali:

Bakır cıkıyor diye Diyarbakır he . Hay senin beynine

yanıt17
yanıt15
SEYİT DUR:

Atma ziya Diyarbakır adi diyar bekr den gelmektedir.osmanli kayıtlarında da bu böyledir.

yanıt13
yanıt3
Muhammet Karakoyunlu:

Agziniza saglik. Kücük bir ekleme yapacagim. Bu ismi özellikle Süryaniler kullaniyordu ve kesinlikle kürtce bir kelime deyil.

yanıt15
yanıt12
Mia:

Irkçılığın her türüne hayır bunu rant ve oy için yapanında Allah c.c belasını versin

yanıt20
yanıt5
Hovan Coharyan:

Sayın Bahçeli doğru söylüyor. Türkiye'de o isimle bir şehir yok. HDP ve CHP ne yazık ki Türkiye'nin Türklere ait olduğunu bir türlü anlayamadı.

604
658
yanıtYanıtla
Ahmet Karacagün:

Türkiye sadece türk ırkından olan millete ait değildir kürtler türkiye devletinin kurucu unsurudur.ve ortak vatandır .bölünmez bütünlüğü ile birdir

yanıt13
yanıt10
Tüm 49 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title