Haberler

AK Parti Edirne İl Başkanı Kahve: Eşekli Eylem Beni İlgilendirmez

Ak Parti, eski Güçlü TP Genel Başkanı ve 2007 yılında İstanbul Mecidiyeköy'de yaptığı eşekli eylemle gündeme gelen Tuna Bekleviç'i Edirne'den ikinci sırada aday gösterdi.

Ak Parti, eski Güçlü Türkiye Partisi Genel Başkanı ve 2007 yılında İstanbul Mecidiyeköy'de yaptığı eşekli eylemle gündeme gelen Tuna Bekleviç'i Edirne'den ikinci sırada aday gösterdi. Partisinin adaylarına yapılan eleştirileri cevaplayan AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve, Bekleviç ile ilgili yorum yapmaktan kaçınarak, "Daha önce yaptığı eşkli eylemi beni ilgilendirmez, AK Parti'den önceki dönemdeki çalışmaları ilgili yorum yapmak istemiyorum" dedi.

Ak Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nu Edirne'den birinci sırada milletvekili aday gösterdi. Güçlü Türkiye Partisi eski Genel Başkanı Tuna Bekleviç'i ikinci sıraya koyan Ak Parti, üçüncü sıraya ise ekonomist Fatma Aksal'ı yazdı. Adayların açıklanmasının ardından partinin 'sürpriz aday' ve 'ithal aday' eleştirilerinin hedefi olması üzerine AK Parti İl Başkanı Müjdat Kahve, il merkezinde basın toplantısı düzenledi. Edirne dışından gelen adayları savunan Kahve, belli kişileri milletvekili yapma hedefinde olmadıklarını belirterek şunları söyledi:

"Adaylar belli oldu, hemen 'süpriz' ve 'ithal' aday eleştirileri yapıldı. Biz Edirne olarak işlere olumsuz olarak bakıyoruz. Eğer AK Parti olarak amacımız hedefimiz, belli isimleri milletvekili yapmaksa evet bu adaylar süpriz olabilir. Bizim derdimiz Edirne'nin, Ankara'da daha güçlü temsil edilmesi, sorunların daha kolay çözülmesi, daha fazla hizmet gelmesi ise bu sonuç adaylar açısından 'sürpriz', 'ithal aday' değerlendirmesini uygun bulmuyorum. Mehmet Müezzinoğlu, İstanbul'da iki dönem il başkanlığı yapmış. İstanbul Milletvekili olmuş, AK Parti'nin üst düzey kurullarında görevler yapmış bir ismin Edirne'ye milletvekili adayı olarak gönderilmesi Edirne adına bir kazançtır. "

"MÜEZZİNOĞLU BAKAN OLABİLİR"

2002 seçimlerinden bu yana Edirne'de hiç seçim kazanamadıklarını hatırlatan AK Parti Edirne İl Başkanı Müjdat Kahve "Biz AK Parti olarak 2002 seçimlerden bu yana Edirne'de zorlanıyoruz. İstediğimiz neticeleri alamıyoruz. AK Parti olarak Edirne zor bir ildir her seçimde. Mehmet Müezzinoğlu'nun siyasetteki geleceği olarak da kendisinin olmasa da teşkilatın beklentisi var. Büyük ve önemli görevler alacağını umut ediyoruz. Edirne olarak bunu şans olarak değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Benim şahsi olarak beklentim, Mehmet Müezzinoğlu Bakanlar Kurulu'nda yer alması kuvvetli muhtemel adaylarından birisidir" dedi.

"EŞEKLİ EYLEM BENİ İLGİLENDİRMEZ"

Edirne'den ikinci sıra milletvekili adayı gösterilen Güçlü Türkiye Partisi eski Genel Başkanı Tuna Bekleviç, 2007 yılında yaptığı eşekli protesto ile gündeme gelmişti. O dönem iktidarı eleştiren Bekleviç'in AK Parti'den aday gösterilmesi toplantıda İl Başkanı Müjdat Kahve'ye soruldu. Kahve, "Tuna Bey'in AK Parti'ye olan siyasi başvurusundan önceki durumu beni ilgilendirmiyor. Renkli bir simaydı, o dönemde. Hakikaten kolay olmayan bir işi Türkiye çapında bir siyasi partiyi Edirne gibi bir ilden kurarak, teşkilatlanarak seçimlerde bağımsız olarak girmişti. Zor bir işi başarmış biriydi. AK Parti'den önceki dönemdeki çalışmaları ilgili yorum yapmak istemiyorum" diye konuştu.

EŞEKLE PROTESTO ETMİŞTİ

Bekleviç, 2007 yılında İstanbul Mecidiyeköy'de yaptığı eşekli eylemle gündeme gelmişti. Bekleviç ve partililer getirdikleri üç eşeğin boynuna, 'Mevcutlardan daha becerikliyim', 'Ben bu ülkeyi daha iyi yönetirim' ve 'Ben bu ülkede daha etkin muhalefet yaparım' yazılı pankartları asarak siyasetçileri protesto etmişti. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title