Haberler

Piyasalardaki Hareketlilik... -A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Salar: -"o Zaman (Mayıs Ayı) Merkez Bankası Ekstra Riskti, Bence Artık Risk Değil, Bir Güvence"

A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, Türkiye Piyasasının Dünyadaki Dalgadan Etkilendiğini Belirterek, Merkez Bankasının Nerede Radikal Adımlar Atması Gerektiğini Bildiğini, Aşırı Panik Yapmak İçin Erken Olabileceğini Kaydetti.

A Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Murat Salar, Türkiye piyasasının dünyadaki dalgadan etkilendiğini belirterek, Merkez Bankasının nerede radikal adımlar atması gerektiğini bildiğini, aşırı panik yapmak için erken olabileceğini kaydetti.

Salar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piyasalarda bugün yaşanan hareketliliğin temel nedeninin yurt dışı piyasalardan kaynaklandığını söyledi.

Tayland, Macaristan, Brezilya ve Güney Afrika'da yaşananları örnek veren Salar, bu ülkelerde yaşanan dalgaların aynı grupta bulunan Türkiye piyasalarına da yansıdığını kaydetti.

Bu hareketliliğin içsel bir problem olmadığını dile getiren Salar, şunları söyledi:

''Dünyadaki dalgadan etkilendik. Artık bundan sonraki süreçte global anlamdaki her gelişme bizi etkileyecektir. Herkesin hesabını kitabını buna göre yapması gerekiyor. Bundan sonraki süreçte yurt dışındaki sorunlu ülkelerin süreçlerini takip etmek gerekiyor. Orada yaşananlar siyasi olduğu için öngörüde bulunmak açıkçası bir miktar zor. Tehlikeli ve riskli bir süreç içindeyiz. Dikkatli olunması gereken bir süreç.''

Temel anlamda ekstra yeni gelişmeler olmadığı sürece borsada 36.500 seviyelerinin maliyet yapılabilecek yerler olduğunu dile getiren Murat Salar, yıl sonuna kadar pozisyon alınmasını önerebileceklerini kaydetti.

Piyasalarda bir panik havası oluştuğunu, endeksin 36.500 altına inmesi durumunda satışların hızlanabileceğini ifade eden Salar, ''Biz oradan birkaç kez döndük. Bu seviyenin altına inerse süreç şiddetlenebilir'' dedi.

-MERKEZ BANKASI BİR GÜVENCE-

Yatırımcıların veri akışlarını çok iyi takip etmesi gerektiğini söyleyen Salar, ikinci bir dalgalanma iddiaları konusunda ''Şu an için kesin bir teşhis koymak çok zor'' dedi.

Türk ekonomisinin Mayıs ayındaki dalgalanma dönemine göre farklılık gösterdiğini anlatan Salar, şöyle devam etti:

''Mayıs ayında Türk ekonomisi çok savunmasızdı. Merkez Bankasında görev değişimi nedeniyle bankanın duruşu net değildi. İlk anda çok iyi iletişim kurulamadı. Ancak Merkez Bankası gücünü gösterdi. O dönem Merkez Bankası ekstra riskti, bence artık risk değil bir güvence. Dalgalanma tecrübesi var. Nerede radikal adım atması gerektiğini biliyor. Aşırı panik yapmak için erken olabilir. Yine de dikkat edilmesi gereken bir süreç.''

Dalgalanmanın en fazla etkileyeceği tarafın, döviz olduğunu belirten Salar, doların 1,6000 seviyelerine kadar gitme potansiyeli bulunduğunu kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title