Haberler

Pakistan, güvenlikten taviz vermemek kaydıyla TTP ile müzakereye hazır

Güncelleme:

Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, hükümetin güvenlikten taviz vermemek kaydıyla terör örgütü Pakistan Talibanı (TTP) ile müzakerelere hazır olduğunu söyledi.

Pakistan İçişleri Bakanı Şeyh Raşid Ahmed, hükümetin güvenlikten taviz vermemek kaydıyla terör örgütü Pakistan Talibanı (TTP) ile müzakerelere hazır olduğunu söyledi.

Pakistan'ın "Express Tribune" gazetesinin haberine göre, Ahmed, TTP ile müzakerelere hazır olduklarını ancak ülkenin ulusal güvenliğine tehdit oluşturan herhangi bir grubun katı yönetimle ele alınacağını dile getirdi.

Senato oturumuna hitap eden Ahmed, ülkedeki terör olaylarında, Taliban'ın Kabil'in yönetimine geçtiği 15 Ağustos 2021'den bu yana artışa tanık olduğunu söyledi.

Hiçbir grupla görüşme yapılmadığını aktaran Ahmed, yasa dışı her grupla anayasa çerçevesinde müzakerelerin yapılacağını kaydetti.

Ahmed, Hindistan casus teşkilatı RAW'ın Pakistan'da terörist faaliyetler yürütmek için yerel Pakistanlı suçluları kullandığını, güvenlik birimlerinin bu tür faaliyetleri engellemek için tüm önlemleri aldığını belirtti.

Terör tehdidini yenmek için "ortak bir dil"in gerekliliğini vurgulayan Ahmed, muhalefet partilerini terör olaylarını kınadıkları için övdü.

Ahmed, Hindistan'ın Pakistan ile Afganistan'daki Taliban liderliğindeki hükümet arasında asla samimi ilişkiler görmek istemediğini savunarak, şunları kaydetti:

"Pakistan Ordusu, terör tehdidiyle mücadele ediyor ve tehdidin çirkin yüzünü gösterdiği her yerde harekete geçiyor. Pakistan, kimsenin kendi bütünlüğüne meydan okumasına izin vermeyecek ve terör tehdidinin kökünü kazıyacaktır."

"Yürüyüşünüzü yeniden planlayın"

Pakistan Demokratik Hareketi'ni (PDM) güvenlik endişelerini öne sürerek 23 Mart'taki "enflasyon yürüyüşünü" yeniden planlamaya çağıran Ahmed, şunları kaydetti:

"Bu topraklar, (Başbakan) İmran Han için olduğu kadar sizin (muhalefet) için de önemli, bu yüzden yürüyüşünüzü yeniden planlamanızı rica ediyorum. Güvenliğiniz için sizi uyarıyorum. Sizi güvenlik tehditleri ve Kovid-19 tehditleri konusunda uyaracağım. Yürüyüşünüzü yeniden planlayın. İslamabad'ın yarısı kapanacak, telefonlar kapanacak. Yürüyüşünüz canlı olarak gösterilmeyecek."

Muhalefet partileri, 23 Mart'ta İmran Han iktidarına karşı İslamabad'a yürüyüş gerçekleştireceklerini duyurmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Süleyman Soylu Pakistan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title